Treceți la conținutul principal

Cărţi bune pentru părinţi buni


Seria Cărţi bune pentru părinţi buni sunt folositoare tuturor grupelor de varsta. Cartea "Educaţia copilului meuîn 25 de tehnici (care nu dau greş)" descrie modul cum sa-ti ajuti copilul, sa-l determini sa lase mofturile, sa incerce un sport nou, sa treaca peste o dezamagire, sa accepte responsabilitatea pentru propiile acte. Cartea trece dincolo de regulile simple, se puncteaza modurile de a-ti creste copilul astfel incat el sa se simta bine cu sine si cu tine. Greu, dar nu imposibil de facut!:)

Educaţia copilului meu în 25de tehnici nu vorbeste doar despre schimbarea comportamentului. Ci si despre educarea unui copil care sa dabandeasca valori corecte, un carater puternic si sanatos. Aceste tehnici nu functioneaza uneori, dar e bine sa ne informam si sa reactionam ca atare.  

Partea cea mai plăcută şi mai interesantă a acestui ghid foarte sistematizat sunt ilustrările fiecărei tehnici pentru vârstele-cheie ale copilului: 4, 8-9 şi 12 ani. E vorba de fapt despre nişte povestioare simple, nişte mici scenarii-tip având ca personaje copilul şi părintele, mai instructive decât orice teorie.

Cea mai interesanta tehnica mi s-a parut : ALEGE-TI SINGUR PEDEAPSA!
SE APLICA: Atunci cand vrei sa-l avertizezi pe copil ca trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a se purta urat si, in acealsi timp, sa-i dai putere deciziei in privinta pedepsei, demonstrandu-i ca nu esti un tiran :)

Cartea scrisa de MEG F. SCHNEIDER, licenţiată în psihologia de consiliere la Universitatea Columbia din SUA, a scris multe ghiduri pentru părinţi, dar şi cărţi practice şi de ficţiune pentru adolescenţi. Educaţia copilului meu (25 of the Best Parenting Techniques Ever), Difficult Questions Children Ask..., Sex and the Single Parent, Word Power şi Just a Little Too Thin fac parte dintre cele mai cunoscute titluri al căror autor sau coautor este. Ca psihoterapeut specializat în tratarea adolescenţilor şi a familiilor lor, Meg F. Schneider lucrează atât într-un cabinet privat, cât şi în cadrul unui cent
ru de sănătate mentală din New York.


 "Cum devenim părinţi mai buni. Ghid practic", de Stanley Shapiro şi Karen Skinulis, este un ghid celebru, un "bestseller naţional" cum scrie pe coperta ediţiei originale, care porneşte de la ideea că nu este suficient să ne iubim copiii ca să-i educăm bine, ci trebuie să învăţăm "meseria de părinte".

Problemele privesc copiii de 3-4 pana la 12-13 ani. Solutiile sunt verificate, functioneaza. O carte practica care te ajuta sa transformi dorinta de a conduce si de a stapani intr-o dorinta de a ajuta familia. Nu va certati cu el. Cereti-i parerea. Faceti astfel incat sa decida el insusi. Strategia cea mai buna in fata unui comporatamnet nepotrivit si necooperant al copiilor este sa incetati sa le mai oferiti recompense. Trebuie sa invatatai sa va stapanaiti enervarea si sa-i iubiti chiat si atunci cand va scot din penpeni.


Dragostea nu ajunge: dacă ar fi de-ajuns să ne iubim pur și simplu copiii, n-ar mai exista familii cu probleme. Din păcate nu este așa – și de aceea ați citit această carte. Dragostea se află pe primul loc, dar pe această temelie trebuie așezate capacitatea de a rezolva probleme, consecvența, respectul reciproc, răbdarea și știința de a fi un bun ascultător. E nevoie de mult efort ca să fii un părinte bun dar merită. A-i învăța pe părinți cum să crească bine copiii ar trebui să fie, după părerea noastră, o prioritate națională, presupunând urmarea unor cursuri obligatorii, care să se predea pe etape. Până atunci citiți cât mai multe cărți pe tema asta și discutați cu prietenii despre problemele lor și soluțiile pe care le-au găsit. A vă autoinstrui, dacă o formă publică de instrucție nu există, pentru a deveni un părinte mai bun este, cu siguranță, cel mai frumos dar pe care vi-l puteți face nu numai dumneavoastră, ci și celor pe care îi iubiți mai mult.”

Mai multe carti din colectia Educatie- Psihologie gasiti pe LIBRIS.RO la preturi acceptabile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .