Treceți la conținutul principal

Carti si jocuri pentru vacanta

Bine v-am regasit in 2017! Sper din toata inima sa aveti un an de poveste, fara evenimente majore si totul sa decurga lin, sa ne cufundam cu totii in povestile si cartile copilariei!:)


Incercam sa diversificam activitatea noastra zilnic, mai ales pe acesta vreme friguroasa. Matei a fost foarte surprins si entuziasmat cand si-a dat seama ca, unind punctele, se contureaza un cal, o casa, o masina sau o steluta. Cu ajutor, s-a descurcat destul de bine.Cand i-am propus sa le coloreze nu prea a vrut. Se pare ca nu-i place sa coloreze, ci sa picteze.

Aceasta activitate implica coordonarea miscarilor mainii si a degetelor,  dezvolta motricitatea. Este un bun exercitiu pentru recapitularea numerelor de la 1 la 10, dar si pentru a exersa conturul prin colorare. Pe Libris gasiti o serie de carticele la un pret foarte bun acest titlu: Uneste Punctele Si Coloreaza!


Un alt joc pe care il iubim, este CUBOPUZZLE- Basme de la D TOYS, o altenativa de a ne rupe de lumea virtuala si de a trai mai simplu in lumea basmelor si povestilor. Jocul are 6 cuburi puzzle cu tematica celor mai cunoscute basme: Alba ca zapada si cei 7 pitici, Hansel si Gretel,etc

Cu cat mai naturale si viu colorate sunt jucariile si jocurile creative, cu atat mai mult o sa captiveze atentia micutilor. Cele 6 cuburi sunt viu colorate, pot fi manite usor, dezvoltand spiritul de observație și logica prin asocieri și combinări de imagini impresionante din basme. Copiii reproduc scene faimoase din basmele favorite, astfel învățând să creeze relații logice între secvențele narative. 

Aceste cubopuzzle-uri  sunt recomandate  copiilor intre 3 - 7 ani.


Ole Kirk Christiansen, un tamplar, devine fondatorul companiei Lego in anul 1932, obtinand denumirea acesteia din abrevierea alaturarii cuvintelor daneze "leg godt" care se traduc "joaca bine".Conducerea companiei a fost transmisa de la tata la fiu, in prezent fiind detinuta de Kjeld Kirk Kristiansen, nepotul fondatorului.
Lego care a fost lansata (in forma prezenta) in anul 1958. Principiul de unire prin tuburi ii confera unicitate, dar si posibilitati nelimitate de construire, evident in functie de imaginatie. Lego dezvolta creativitatea, indemanarea, dar si gandire spatiala.

Iata si cateva lucruri pe care poate nu le cunosteati despre Lego:
- caramizile din prezent au aceeasi marime ca cele produse initial (cele de 2X4),
- caramizile din seturile Duplo sunt de 8 ori mai mari decat cele originale insa se pot conecta de acestea,
- in Marea Britanie exista o casa constuita in intregime din Lego (in anul 2009),
- cel mai mare set produs comercial de Lego este Taj Majal.

Iata, Compania Bauer a realizat niste cuburi putin mai mari decat lego, care ii permit copilului dumneavoastra sa creeze diferite constructii cu propriile maini. Setul contine foarte multe forme interesante, elemente haioase, figurina, brad, masina si multe altele.

Blocurile deconstruit - Bauer: Constructie 50 piese. Building pot fi asamblate cu usurinta pentru a forma mai multe modele diferite. Sunt adaugate o multime de detalii interesante in seturi si noi culori. Seturile de constructii ofera mai mult spatiu pentru imaginatie.


Caracteristici:
 • Toate piesele sunt realizate din material plastic de inalta calitate
 • Culori luminoase ce atrag atentia
 • Numar piese: 50
 • Varsta recomandata: +3 ani

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…