Treceți la conținutul principal

Cartile educative din luna februarie

De ce am ales aceasta mapa de pictura- Primele mele picturi: Animale?
In primul rand, dezvolta imaginatia, creativitatea, incurajeaza comunicarea si faciliteaza deprinderea unor abilitati de exprimare artistica (culoare, combinatie de culoare, colaj). Matei este foarte incantat atunci cand picteaza, preferatele lui sunt desenele cu animale. Am invatat culorile si animalele(elefantel, peste, urs) mai bine, le spunem si in engleza acum. La Editura Gama exista o colectie cu Primele mele picturi: Natura statica,  Personaje din povesti. Pentru a învața și identifica culorile sunt câteva sarcini pe care copilul trebuie să știe :

  1. să identifice culorile;
  2. să identifice numele culorilor;
  3. să formeze perechi de culori după nume;
  4. să recunoască culorile dintr-o imagine;
  5. să grupeze culorile similare.
Am ajuns acum la combinatii de culori prin pictura, sa incercam sa nu depasim conturul si la sfarsit primim premiul mult meritat: un pupic. 


O alta colectie de la Editura Gama: Colorez şi învăţ ce e igiena, Colorez si Învăţ să circul şi Învăţ lunile şi anotimpurile. Cărţile au o pagină colorată pe care este scrisă o poezioară şi o pagină de colorat. Copiii învaţă despre despre regulile de circulaţie, despre igiena personală şi a locuinţei, despre manierele în societate şi la locul de joacă, alfabetul, cifrele, culorile şi multe, multe altele. Costă între 2,29 şi 2,5 lei una, au format A5 ca să încapă uşor în geanta mamei când mergeţi la medic sau în altă parte unde copilul trebuie să stea cuminte şi, mai ales, să încapă frumos în biblioteca din camera copilului.

Am ales -Colorez si invat sa circul pentru ca acum se asimileaza cel mai bine semnele de circulatie. Iata si cateva idei de semne de circulatie handmade aici.


Cartea cu 500 Stickere - Masini de curse atrage orice baiat. In carte se dau cateva detalii despre masinile de curse, dar copilul poate lipi in acelasi timp si aceste stickere. 

Sa vorbim un pic despre istoria automobilului. Primul automobil cu motor cu abur și care putea transporta persoane la bord începe în 1769. În 1806, apar vehiculele dotate cu motoare cu ardere internă care funcționau cu combustibil lichid. În jurul anului 1900, apar și vehiculele cu motor electric. Automobilul se impune cu rapiditate în țările dezvoltate ca principal mijloc de transport. Colectia de la UNICART cuprinde si alte stickere ca :  Dinozauri si animele preistorice, Flori si fluturi.


Aceasta carte "Minionii - Cine-i seful" a fost facuta dupa filmul de animatie. Mionionii au fost creati de catre scriitorul Brian Lynch si a devenit o intreaga industrie, de la plusuri, la jocuri si pixuri cu mionioni .  

Minionii nu vorbesc într-o limbă anume. Ei se exprimă printr-un amestec de cuvinte din diverse ţări şi câteva mormăituri care nu pot fi înţelese. Vocea lor este asigurată de aceeaşi persoană: Pierre Coffin, co-regizor la cele două „Despicable Me” şi „The Minions”. Minionii au inceput ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi sa evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticalosi stapani. Niciodata n-au avut norocul sa-si pastreze in viata acei stapani, de la T. Rex, la Napoleon, asa ca acum se trezesc ca nu au pe cine sa slujeasca, si sunt afectati de o depresie profunda. Dar un Minion pe nume Kevin are un plan! Kevin, impreuna cu rebelul adolescent Stuart si cu simpaticul Bob se vor aventura in lumea larga pentru a gasi un nou sef pe care ei si fratii lor sa-l urmeze .

Toate aceste carticele le puteti achizitiona de pe Libris.ro in aceasta perioada avand reduceri semnificative.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .