Treceți la conținutul principal

Cartile educative din luna februarie

De ce am ales aceasta mapa de pictura- Primele mele picturi: Animale?
In primul rand, dezvolta imaginatia, creativitatea, incurajeaza comunicarea si faciliteaza deprinderea unor abilitati de exprimare artistica (culoare, combinatie de culoare, colaj). Matei este foarte incantat atunci cand picteaza, preferatele lui sunt desenele cu animale. Am invatat culorile si animalele(elefantel, peste, urs) mai bine, le spunem si in engleza acum. La Editura Gama exista o colectie cu Primele mele picturi: Natura statica,  Personaje din povesti. Pentru a învața și identifica culorile sunt câteva sarcini pe care copilul trebuie să știe :

  1. să identifice culorile;
  2. să identifice numele culorilor;
  3. să formeze perechi de culori după nume;
  4. să recunoască culorile dintr-o imagine;
  5. să grupeze culorile similare.
Am ajuns acum la combinatii de culori prin pictura, sa incercam sa nu depasim conturul si la sfarsit primim premiul mult meritat: un pupic. 


O alta colectie de la Editura Gama: Colorez şi învăţ ce e igiena, Colorez si Învăţ să circul şi Învăţ lunile şi anotimpurile. Cărţile au o pagină colorată pe care este scrisă o poezioară şi o pagină de colorat. Copiii învaţă despre despre regulile de circulaţie, despre igiena personală şi a locuinţei, despre manierele în societate şi la locul de joacă, alfabetul, cifrele, culorile şi multe, multe altele. Costă între 2,29 şi 2,5 lei una, au format A5 ca să încapă uşor în geanta mamei când mergeţi la medic sau în altă parte unde copilul trebuie să stea cuminte şi, mai ales, să încapă frumos în biblioteca din camera copilului.

Am ales -Colorez si invat sa circul pentru ca acum se asimileaza cel mai bine semnele de circulatie. Iata si cateva idei de semne de circulatie handmade aici.


Cartea cu 500 Stickere - Masini de curse atrage orice baiat. In carte se dau cateva detalii despre masinile de curse, dar copilul poate lipi in acelasi timp si aceste stickere. 

Sa vorbim un pic despre istoria automobilului. Primul automobil cu motor cu abur și care putea transporta persoane la bord începe în 1769. În 1806, apar vehiculele dotate cu motoare cu ardere internă care funcționau cu combustibil lichid. În jurul anului 1900, apar și vehiculele cu motor electric. Automobilul se impune cu rapiditate în țările dezvoltate ca principal mijloc de transport. Colectia de la UNICART cuprinde si alte stickere ca :  Dinozauri si animele preistorice, Flori si fluturi.


Aceasta carte "Minionii - Cine-i seful" a fost facuta dupa filmul de animatie. Mionionii au fost creati de catre scriitorul Brian Lynch si a devenit o intreaga industrie, de la plusuri, la jocuri si pixuri cu mionioni .  

Minionii nu vorbesc într-o limbă anume. Ei se exprimă printr-un amestec de cuvinte din diverse ţări şi câteva mormăituri care nu pot fi înţelese. Vocea lor este asigurată de aceeaşi persoană: Pierre Coffin, co-regizor la cele două „Despicable Me” şi „The Minions”. Minionii au inceput ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi sa evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticalosi stapani. Niciodata n-au avut norocul sa-si pastreze in viata acei stapani, de la T. Rex, la Napoleon, asa ca acum se trezesc ca nu au pe cine sa slujeasca, si sunt afectati de o depresie profunda. Dar un Minion pe nume Kevin are un plan! Kevin, impreuna cu rebelul adolescent Stuart si cu simpaticul Bob se vor aventura in lumea larga pentru a gasi un nou sef pe care ei si fratii lor sa-l urmeze .

Toate aceste carticele le puteti achizitiona de pe Libris.ro in aceasta perioada avand reduceri semnificative.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

PARCUL DE C’ARTE

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, propune bucureștenilor o modalitate plăcută și, totodată, inedită de petrecere a timpului liber, în zilele care urmează: PARCUL DE C’ARTE.
Evenimentul va avea loc în Parcul Drumul Taberei, la peluza de lângă scenă, începând de mâine și până duminică și este parte a celui mai mare Festival multicultural în aer liber, STRADA DE C’ARTE, ediția a VI-a, organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.
Toți participanții se vor bucura de zone de relaxare și lectură, ateliere de creație pentru copii, spectacole de teatru, recitale de poezie și jazz și proiecții de filme documentare. În plus, vor putea vizita târgul de carte în aer liber, care va reuni unele dintre cele mai importante edituri din România, fiecare având amenajat câte un stand. Pot fi regăsite aici toate genurile literare, de la beletristică şi literatură contemporană, până la cărţi de specialit…