Treceți la conținutul principal

Jocul copilariei mele fericite - “Nu te supara frate”

Sunt nostalgica de la o vreme, cand vad atata zbucium in jur si niciun semn de liniste in zare! :)
I-am luat lui Matei JOCUL COPILARIEI MELE si este foarte incantat.“Nu te supara frate” este fara indoiala unul dintre cele mai populare jocuri de societate, o alternativa ideala pentru zilele in care plictiseala isi spune cuvantul.

Un joc de societate consacrat, pentru 2-4 jucatori, care dezvolta spiritul de competitie si abilitatile sociale. Continut: 1 tabla de joc, 16 pioni, un zar, regulament de joc. Pe langa tabla speciala, pentru a juca acest deosebit joc de societate mai sunt necesari 4 pioni de aceeasi culore pentru fiecare dintre jucatori si un zar.
Regulile jocului nu sunt deloc complicate, ceea ce face ca “Nu te supara frate” sa fie un joc foarte apreciat si de catre cei mici. Poate fi achizitionat de pe LIBRIS.RO.

Regulile jocului “Nu te supara frate”
La inceputul fiecarui joc toti jucatorii trebuie sa isi aleaga culoarea cu care vor urma sa joace, alegandu-si astfel cei patru pioni identici. Acestia nu vor fi asezati la intamplare pe plansa de joc: 3 pioni vor fi asezati in cercurile coltului marcat cu litera “B”, pentru ca un pion sa fie pozitionat in cercul marcat cu litera “A”.
Fiecare jucator trebuie sa incerce sa isi atinga scopul in ceea ce priveste acest joc; plansa trebuie incercuita in directia stabilita cu toti cei patru pioni pentru ca acestia sa ajunga in final in cerculetele marcate cu literele “a,b,c,d” si de culoare specifica fiecarui jucator in parte.

Pe rand, jucatorii vor arunca cu zarul cate o singura data. Jocul va fi inceput de jucatorul cu cel mai mare zar.
Jocul va incepe pe culoarul A. Fiecare jucator isi va muta pe rand pionul de pe culoarul A in functie de cifra indicata de zar. Un jucator isi poate muta pionul de pe culoarul B in culoarul A in momentul in care zarul indica cifra 6 deoarece cele 6 puncte obliga intotdeauna jucatorul sa faca aceasta mutare. In cazul in care pe culoarul B nu mai exista niciun pion se poate inainta cu oricare altul.

Zarul de 6 puncte mai ofera jucatorilor posibilitatea de a mai arunca inca o data zarul.
In timpul jocului, daca un jucator ajunge cu pionul sau intr-un cerculet ocupat deja de pionul altui jucator, atunci pionul celui din urma va fi mutat in cercul marcat cu litera B, iar jucatorul va putea sa il mute abia in momentul in care zarul va indica cifra 6.nu-te-supara-frate

Cercurile ocupate de pionii altor jucatori sau de proprii pioni pot fi sarite insa acestea trebuie sa fie calculate.
Intrarea in cercurile marcate “a,b,c,d” se face doar daca cifra zarului indica un cerc liber si bineinteles vor intra doar pionii de o anumita culoare. Numarul de incercari este nelimitat pana cand unul dintre jucatori va ajunge cu toti cei 4 pioni in cerculetele corespunzatoare. Acesta este considerat jucatorul castigator.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

PARCUL DE C’ARTE

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, propune bucureștenilor o modalitate plăcută și, totodată, inedită de petrecere a timpului liber, în zilele care urmează: PARCUL DE C’ARTE.
Evenimentul va avea loc în Parcul Drumul Taberei, la peluza de lângă scenă, începând de mâine și până duminică și este parte a celui mai mare Festival multicultural în aer liber, STRADA DE C’ARTE, ediția a VI-a, organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.
Toți participanții se vor bucura de zone de relaxare și lectură, ateliere de creație pentru copii, spectacole de teatru, recitale de poezie și jazz și proiecții de filme documentare. În plus, vor putea vizita târgul de carte în aer liber, care va reuni unele dintre cele mai importante edituri din România, fiecare având amenajat câte un stand. Pot fi regăsite aici toate genurile literare, de la beletristică şi literatură contemporană, până la cărţi de specialit…