Treceți la conținutul principal

Jocul copilariei mele fericite - “Nu te supara frate”

Sunt nostalgica de la o vreme, cand vad atata zbucium in jur si niciun semn de liniste in zare! :)
I-am luat lui Matei JOCUL COPILARIEI MELE si este foarte incantat.“Nu te supara frate” este fara indoiala unul dintre cele mai populare jocuri de societate, o alternativa ideala pentru zilele in care plictiseala isi spune cuvantul.

Un joc de societate consacrat, pentru 2-4 jucatori, care dezvolta spiritul de competitie si abilitatile sociale. Continut: 1 tabla de joc, 16 pioni, un zar, regulament de joc. Pe langa tabla speciala, pentru a juca acest deosebit joc de societate mai sunt necesari 4 pioni de aceeasi culore pentru fiecare dintre jucatori si un zar.
Regulile jocului nu sunt deloc complicate, ceea ce face ca “Nu te supara frate” sa fie un joc foarte apreciat si de catre cei mici. Poate fi achizitionat de pe LIBRIS.RO.

Regulile jocului “Nu te supara frate”
La inceputul fiecarui joc toti jucatorii trebuie sa isi aleaga culoarea cu care vor urma sa joace, alegandu-si astfel cei patru pioni identici. Acestia nu vor fi asezati la intamplare pe plansa de joc: 3 pioni vor fi asezati in cercurile coltului marcat cu litera “B”, pentru ca un pion sa fie pozitionat in cercul marcat cu litera “A”.
Fiecare jucator trebuie sa incerce sa isi atinga scopul in ceea ce priveste acest joc; plansa trebuie incercuita in directia stabilita cu toti cei patru pioni pentru ca acestia sa ajunga in final in cerculetele marcate cu literele “a,b,c,d” si de culoare specifica fiecarui jucator in parte.

Pe rand, jucatorii vor arunca cu zarul cate o singura data. Jocul va fi inceput de jucatorul cu cel mai mare zar.
Jocul va incepe pe culoarul A. Fiecare jucator isi va muta pe rand pionul de pe culoarul A in functie de cifra indicata de zar. Un jucator isi poate muta pionul de pe culoarul B in culoarul A in momentul in care zarul indica cifra 6 deoarece cele 6 puncte obliga intotdeauna jucatorul sa faca aceasta mutare. In cazul in care pe culoarul B nu mai exista niciun pion se poate inainta cu oricare altul.

Zarul de 6 puncte mai ofera jucatorilor posibilitatea de a mai arunca inca o data zarul.
In timpul jocului, daca un jucator ajunge cu pionul sau intr-un cerculet ocupat deja de pionul altui jucator, atunci pionul celui din urma va fi mutat in cercul marcat cu litera B, iar jucatorul va putea sa il mute abia in momentul in care zarul va indica cifra 6.nu-te-supara-frate

Cercurile ocupate de pionii altor jucatori sau de proprii pioni pot fi sarite insa acestea trebuie sa fie calculate.
Intrarea in cercurile marcate “a,b,c,d” se face doar daca cifra zarului indica un cerc liber si bineinteles vor intra doar pionii de o anumita culoare. Numarul de incercari este nelimitat pana cand unul dintre jucatori va ajunge cu toti cei 4 pioni in cerculetele corespunzatoare. Acesta este considerat jucatorul castigator.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…