Treceți la conținutul principal

Jocul copilariei mele fericite - “Nu te supara frate”

Sunt nostalgica de la o vreme, cand vad atata zbucium in jur si niciun semn de liniste in zare! :)
I-am luat lui Matei JOCUL COPILARIEI MELE si este foarte incantat.“Nu te supara frate” este fara indoiala unul dintre cele mai populare jocuri de societate, o alternativa ideala pentru zilele in care plictiseala isi spune cuvantul.

Un joc de societate consacrat, pentru 2-4 jucatori, care dezvolta spiritul de competitie si abilitatile sociale. Continut: 1 tabla de joc, 16 pioni, un zar, regulament de joc. Pe langa tabla speciala, pentru a juca acest deosebit joc de societate mai sunt necesari 4 pioni de aceeasi culore pentru fiecare dintre jucatori si un zar.
Regulile jocului nu sunt deloc complicate, ceea ce face ca “Nu te supara frate” sa fie un joc foarte apreciat si de catre cei mici. Poate fi achizitionat de pe LIBRIS.RO.

Regulile jocului “Nu te supara frate”
La inceputul fiecarui joc toti jucatorii trebuie sa isi aleaga culoarea cu care vor urma sa joace, alegandu-si astfel cei patru pioni identici. Acestia nu vor fi asezati la intamplare pe plansa de joc: 3 pioni vor fi asezati in cercurile coltului marcat cu litera “B”, pentru ca un pion sa fie pozitionat in cercul marcat cu litera “A”.
Fiecare jucator trebuie sa incerce sa isi atinga scopul in ceea ce priveste acest joc; plansa trebuie incercuita in directia stabilita cu toti cei patru pioni pentru ca acestia sa ajunga in final in cerculetele marcate cu literele “a,b,c,d” si de culoare specifica fiecarui jucator in parte.

Pe rand, jucatorii vor arunca cu zarul cate o singura data. Jocul va fi inceput de jucatorul cu cel mai mare zar.
Jocul va incepe pe culoarul A. Fiecare jucator isi va muta pe rand pionul de pe culoarul A in functie de cifra indicata de zar. Un jucator isi poate muta pionul de pe culoarul B in culoarul A in momentul in care zarul indica cifra 6 deoarece cele 6 puncte obliga intotdeauna jucatorul sa faca aceasta mutare. In cazul in care pe culoarul B nu mai exista niciun pion se poate inainta cu oricare altul.

Zarul de 6 puncte mai ofera jucatorilor posibilitatea de a mai arunca inca o data zarul.
In timpul jocului, daca un jucator ajunge cu pionul sau intr-un cerculet ocupat deja de pionul altui jucator, atunci pionul celui din urma va fi mutat in cercul marcat cu litera B, iar jucatorul va putea sa il mute abia in momentul in care zarul va indica cifra 6.nu-te-supara-frate

Cercurile ocupate de pionii altor jucatori sau de proprii pioni pot fi sarite insa acestea trebuie sa fie calculate.
Intrarea in cercurile marcate “a,b,c,d” se face doar daca cifra zarului indica un cerc liber si bineinteles vor intra doar pionii de o anumita culoare. Numarul de incercari este nelimitat pana cand unul dintre jucatori va ajunge cu toti cei 4 pioni in cerculetele corespunzatoare. Acesta este considerat jucatorul castigator.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .