Treceți la conținutul principal

De Altfel, la Biblioteca Națională, 27-31 martie 2017

Va recomand toate activitatile de la Biblioteca Națională!:)
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner vă invită la o serie de activități ALTFEL dedicate elevilor de gimnaziu și de liceu.
Pentru grupa de vârstă 11-14 ani organizăm sesiuni de comunicare în limba engleză și ateliere cu jocuri de societate (board games, card games ș.a.m.d.), din categoria English Language Learning and Practicing, Celor creativi le rezervăm o zi întreaga de American Arts and Crafts!

Celor pasionați de invenții și noi tehnologii noi, le recomandăm înscrierea la ateliere ingenioase în care pot jongla cu circuite și electronice open-source, pot învăța să transforme obiectele de zi cu zi în touchpaduri și să se conecteze la internet doar cu MaKey MaKey! Mai mult, pot crea prototipuri cu LittleBits, asamblând circuite și electronice open-source in miniatură!

Elevii de liceu cărora le place competiția își pot testa cunoștințele despre Statele Unite ale Americii în sesiuni de trivia cu întrebări de istorie, geografie și cultură!

Toate activitățile se desfășoară în limba engleză!

Pentru informații suplimentare și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: acbucuresti@gmail.com.
Persoană de contact: Irina Nițu


Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” propune o serie de evenimente organizate în jurul personalității și operei marelui povestitor Ion Creangă, de la a cărui naștere se împlinesc 180 de ani.
Copiii cu vârste între 7 și 10 ani sînt așteptați, împreună cu colegii de clasă, într-o călătorie prin lumea lui Creangă pentru a descoperi universul copilăriei de altădată: o expoziție de carte și fotografii din colecțiile bibliotecii, sesiuni de prezentări despre viața și activitatea scriitorului, dar și proiecții de film – ecranizări ale operei marelui povestitor: Amintiri din copilărie (în regia Elisabetei Bostan), De-aş fi…Harap Alb (în regia lui Ion Popescu-Gopo) şi Povestea porcului (în regia lui Radu Penescu).

Pentru informaţii suplimentare şi programări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: comunicarea.colectiilor@bibnat.ro 
Persoană de contact: Corina Cristea


Ludoteca „Apolodor din Labrador” vă oferă un program de ateliere de lectură și de creație pentru copii preșcolari (4-6 ani): Ateliere de lectură „Citim și povestim cu Apolodor”, Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor”, Ateliere de audiţie „Povești într-o ureche”, Videoateliere „CineApolodor”.

Pentru informaţii suplimentare şi programări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: ludoteca@bibnat.ro
Persoană de contact: Dana Panighianț

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…