Treceți la conținutul principal

De Altfel, la Biblioteca Națională, 27-31 martie 2017

Va recomand toate activitatile de la Biblioteca Națională!:)
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner vă invită la o serie de activități ALTFEL dedicate elevilor de gimnaziu și de liceu.
Pentru grupa de vârstă 11-14 ani organizăm sesiuni de comunicare în limba engleză și ateliere cu jocuri de societate (board games, card games ș.a.m.d.), din categoria English Language Learning and Practicing, Celor creativi le rezervăm o zi întreaga de American Arts and Crafts!

Celor pasionați de invenții și noi tehnologii noi, le recomandăm înscrierea la ateliere ingenioase în care pot jongla cu circuite și electronice open-source, pot învăța să transforme obiectele de zi cu zi în touchpaduri și să se conecteze la internet doar cu MaKey MaKey! Mai mult, pot crea prototipuri cu LittleBits, asamblând circuite și electronice open-source in miniatură!

Elevii de liceu cărora le place competiția își pot testa cunoștințele despre Statele Unite ale Americii în sesiuni de trivia cu întrebări de istorie, geografie și cultură!

Toate activitățile se desfășoară în limba engleză!

Pentru informații suplimentare și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: acbucuresti@gmail.com.
Persoană de contact: Irina Nițu


Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” propune o serie de evenimente organizate în jurul personalității și operei marelui povestitor Ion Creangă, de la a cărui naștere se împlinesc 180 de ani.
Copiii cu vârste între 7 și 10 ani sînt așteptați, împreună cu colegii de clasă, într-o călătorie prin lumea lui Creangă pentru a descoperi universul copilăriei de altădată: o expoziție de carte și fotografii din colecțiile bibliotecii, sesiuni de prezentări despre viața și activitatea scriitorului, dar și proiecții de film – ecranizări ale operei marelui povestitor: Amintiri din copilărie (în regia Elisabetei Bostan), De-aş fi…Harap Alb (în regia lui Ion Popescu-Gopo) şi Povestea porcului (în regia lui Radu Penescu).

Pentru informaţii suplimentare şi programări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: comunicarea.colectiilor@bibnat.ro 
Persoană de contact: Corina Cristea


Ludoteca „Apolodor din Labrador” vă oferă un program de ateliere de lectură și de creație pentru copii preșcolari (4-6 ani): Ateliere de lectură „Citim și povestim cu Apolodor”, Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor”, Ateliere de audiţie „Povești într-o ureche”, Videoateliere „CineApolodor”.

Pentru informaţii suplimentare şi programări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: ludoteca@bibnat.ro
Persoană de contact: Dana Panighianț

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .