Treceți la conținutul principal

Unde mergem de 1 mai in Bucuresti

Muzeul Național Cotroceni va fi deschis vizitatorilor în ziua de 1 mai și propune publicului bucureștean o incursiune în istorie și istoria artei decorative, prin vizitarea expoziției permanente și a celor temporare.

Vizitatorii vor putea admira saloanele oficiale, apartamentele familiei regale, expoziția dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza și soției sale, Elena Cuza (cuprinsă în turul clasic), precum și expoziția Colaje textile în opera Margaretei Sterian, realizată în colaborare cu Muzeul Județean Buzău (cuprinsă în turul expozițional complet).
Programul de vizitare va fi de la ora 9.30 până la ora 16.00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Programările pentru constituirea grupurilor însoțite de ghizi se pot face telefonic, la numărul de telefon 021.317.31.07, și online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro. Pentru accesul în muzeu este necesară prezentarea unui act de identitate.

Parcul Herăstrău se transformă într-o scenă de teatru
 Începând cu 30 aprilie, ora 17.00 Parcul Herăstrău -Roata Mare va fi animat de cele mai bune spectacole de teatru în aer liber. PARIZIANCA, MATELOȚII, ARCA LUI LENIN sunt doar câteva titluri care vor face deliciul celor ce vor alege să petreacă timpul liber la ROATA MARE din Parcul Herăstrău.
Program deschidere stagiune
Duminică, 30 aprilie, ora 17.00 – PARIZIANCA-premieră Parcul Herăstrău, Zona ROATA MARE
Duminică, 30 aprilie, ora 18.30 – MATELOȚII -premieră  Parcul Herăstrău, Zona ROATA MARE
Luni, 1 mai, ora 18.30 – ARCA LUI LENIN – Parcul Herăstrău, Zona ROATA MARE

Prima ediție a festivalului YAKASHA reunește nume reprezentative ale muzicii cu savoare balcanică. Timp de 5 zile (28 aprilie-2 mai 2017), pe scena din Parcul Izvor, vor susține recitaluri artiști din România, Serbia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Austria, Ucraina, Belgia, Grecia.
Intrarea este liberă.


Programul Yakasha Festival 2017. Concertele incep la ora 18:00.

Vineri, 28 aprilie
Zdob și Zdub
Cobzality & Crispus
Cuibul
Marius Mihalache Band
Ionuț Galani

Sâmbătă, 29 aprilie
Magnifico (Slovenia)
Antwerp Gipsy SKA Orkestra (Belgia)
Ilinka și Andrei Florea
Vrelo (Serbia)
Bosquito
Szempol Offchestra

Duminică, 30 aprilie
Goran Bregovic
Ovidiu Lipan Țăndărică & Stelul Enache & Balcano & Fanfara 10 Prăjini
Vopli Vidopliassova [Ucraina]
Boban Marcovic (Serbia)
Kal (Serbia)

Luni, 1 Mai
Dragana Mirkovic (Serbia)
Taraf de Haidouks
Naked (Serbia)
Eleftheria Eleftheriou (Grecia)
Balkan Taksim

Marți, 2 mai
Elli Kokkinou (Grecia)
Fanfara Ciocârlia
Russkaja (Austria)
Dzambo Aguvesi Orchestra (Macedonia)
Marius Vernescu

Grădina cu Artiști 2017 – Grădina de Primăvară are loc în weekendul 29 – 30 aprilie. Pentru că vremea nu a ținut cu noi, abia în weekendul 29 – 30 aprilie ne reintrăm în ritm, dăm jos din straturi și din moleșeală și ieșim în aer liber să ne luăm doza de verde, soare și aer curat, la cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban de la firul ierbii, Grădina cu Artiști, din parcul Grădina Icoanei.

Sâmbătă, 29 aprilie, plănuim să vă trezim cu un workshop de percuție cu djembe (tobe africane), tamburine, maracas, oceandrum și multe alte minuni de zornăit, lovit și zăngănit susținut de Jean-Baptiste Manitou și Ana Maria Arlequin, iar duminică, 30 aprilie,  vom avea un concurs de Cards against Humanity susținut de prietenii noștri de la Creative Board Gaming.

Pentru că intrăm în al șaptelea an de când la Grădina cu Artiști am scos artizanii în stradă, pregătim târg mare cu 50 de meșteri pricepuți care ne aduc haine, accesorii felurite, decorațiuni, jucării, turtă dulce delicioasă, înghețată și multe alte lucrușoare de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă.

Nu îi chemăm doar să își expună comorile dar să ne arate și din secretele manufacturării așa că vă așteaptă multe ateliere pentru cei mici și mari: de ceramică cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, de desen cu Legendele Dacilor (susținut de Mihai Grăjdeanu) și Asociația-Editura Istoria Artei, de împâslit lână cu Roxana Ștefănescu de la handmade-shic.ro, decoupage și go cu Igloo after-school și de decorațiuni cu flori din hârtie colorată și personaje din linguri cu Asociația Culturală Sarang Hangug.

1 MAI MUNCITORESC CU 1 MIC REGESC! Anul acesta, distracţia de 1 Mai are loc în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei. Vă aşteptăm pe toţi la FESTIVALUL MICULUI CEL MARE!
Petrecem 1 MAI MUNCITORESC tot week-endul, începând de joi, 27 aprilie şi până luni, pe 1 mai.
Vedeta festivalului va fi, cum alftel, MICUL! Pregătit în toate formele şi pe toate gusturile: MICUL DOLOFAN, MICUL CEL MAI MIC, şi aşa-zisul MIC REGESC, MICUL DE UN METRU! Vom vedea cine se va încumeta să-l dovedească!

Şi pentru că de 1 Mai toată lumea trebuie să guste un mic, inventăm şi reţete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peşte sau curcan! Indiferent de reţetă, regula e clară: micii trebuie  stropiţi din belşug cu hectolitrii de bere rece!
Pe lângă sutele de mititei, pe grătare se vor perpeli şi frigărui şi fripturi din belşug dar şi tradiţionalul bulz!

 Parcul IOR-Biserica Maramureseana
Veniti sâmbătă si duminica ( 29,30 aprilie 2017) in Parcul IOR-Biserica Maramureseana pentru o gura de aer creativ sau pentru a-ţi odihni privirea pe creaţiile meşterilor artizani, să vă uimiţi, să atingeţi frumosul cu mâna şi să plecaţi mai inspiraţi decât aţi venit!
In afara de acestea,va veti putea incanta si papilele gustative cu preparate traditionale romanesti.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .