Treceți la conținutul principal

Cartile educative din luna mai

Codul bunelor maniere pentru copii. Cei sapte ani de acasa este o carte de 15 pagini, aparuta la Editura Pescarus, foarte utila copiilor. Consider ca cei spate ani de acasa sunt esentiali pentru o buna educatie. Acest lucru este necesar pentru ca atunci cand va fi la gradinita, la scoala sau un om in toata firea sa stie cum sa se comporte in societate si sa nu ii fie greu sa se adapteze la regulile de conduita pe care societatea le impune. In primul rand, parintii si persoanele cu autoritate din viata sa trebuie sa fie cei care ii dau un exemplu pozitiv copilului. Ce cuprinde aceasta carticica:
Cea mai importantă educaţie a unui copil are loc în interiorul familiei, de aceea este important să îi învăţăm pe cei mici, încă de la cele mai fragede vârste, reguli de comportament în societate, precum şi cu ceilalţi membri ai familiei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhqpz4
Cea mai importantă educaţie a unui copil are loc în interiorul familiei, de aceea este important să îi învăţăm pe cei mici, încă de la cele mai fragede vârste, reguli de comportament în societate, precum şi cu ceilalţi membri ai familiei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhqpz4
Cea mai importantă educaţie a unui copil are loc în interiorul familiei, de aceea este important să îi învăţăm pe cei mici, încă de la cele mai fragede vârste, reguli de comportament în societate, precum şi cu ceilalţi membri ai familiei

Citeste mai mult: adev.ro/nhqpz4
Cea mai importantă educaţie a unui copil are loc în interiorul familiei, de aceea este important să îi învăţăm pe cei mici, încă de la cele mai fragede vârste, reguli de comportament în societate, precum şi cu ceilalţi membri ai familiei

Citeste mai mult: adev.ro/nhqpz4

Cuprins:
Fii politicos!
Comportamentul in camin
Comportamentul din timpul mesei
Vestimentatia
Comportamentul pe strada
Comportamentul la scoala
Comportamentul in mijloacele de transport
Cum ne comportam cand mergem in vizita?
Cum ne comportam cand primim in vizita?
Comportamentul in magazine
Comportamentul in excursie
Cum trebuie sa vorbim?

Un capitol interesant mi se pare "Comportamentul din timpul mesei", unde respectam cateva reguli acasa sau in vizita pe care as vrea sa le precizez aici:
Ne spalam pe maini cu apa si sapun inainte.
Ne asezam pe scaunul care ne este indicat.
Incepem sa mancam doar atunci cand toata lumea s-a asezat la masa.
In timpul mesei folosim tacamurile aflate pe masa. Ele se tin cu toata mana, cu degetele unite.
Niciodata nu asezam coatele pe masa.
Nu vorbim cu gura plina.


Un alt capitol esential "Comportamentul in camin", trebuie punctat pentru cei mici in detaliu:
Coboram din pat cand suna ceasul desteptator fara a astepta ca cineva din familie sa insiste sa ne ridicam.
Facem ordine in camera, deschidem fereastra sa aerisim indiferent cat de frig sau cald este afara.
Salutam toti membrii familiei.
La iesirea din casa salutam toti membrii familiei.
Nu le raspundem obraznic.

Cartile din colectia "Albinuta te invata" a Editurii Erc Press sunt un dedicate micutilor incepatori in tainele scrisului. Cu ajutorul cartilor copiii invata, intr-un mod distractiv, sa scrie literele de mana sau de tipar. Ilustratii colorate si jucause completeaza textul, indemnandu-i pe cei mici sa parcurga toata cartea, pana la ultima fila. Prin asocierea imaginii cu litera corespunzatoare ce prinde viata se constituie intr-un mijloc placut si usor de invatare a alfabetului. Aceste planse colorate cu literele alfabetului isi pot gasi locul pe peretii gradinitei sau in dormitorul copilului prescolar. 

In carte se regasesc animale dragute sau jucarii poznase insotesc fiecare litera mare de tipar, ajutandu-i sa invete si sunetul odata cu scrisul. Fiecare litera mare de tipar are dedicata o pagina intreaga, care cuprinde:
• randuri cu litere punctate pentru a-i ajuta pe cei mici sa deprinda modul de scriere a literei
• rand liber pentru a le permite sa exerseze litera invatata
• un mic exercitiu colorat si amuzant care ii ajuta sa asocieze sunetul cu litera potrivita. Aceste doua carti le gasiti pe LIBRIS.RO, alaturi de alte oferte minunate la jocuri si jucarii.

Este o carte recomandata clasei 0-1, cu exercitii grafice si pentru grupurile de litere ce/ci, che/chi, ge/gi, ghe/ghi. Din aceeasi serie putem preciza si alte carti: Albinuta te invata cifrele prin joc, Albinuta te invata sa scrii prin joc, Albinuta te invata sa socotesti prin joc. Toate au o grafica si o culoare deosebita,  pentru a atrage copilul sa descopere literele alfabetului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .