Treceți la conținutul principal

Cartile de la Editura Nemi pentru aceasta vacanta

În minunata serie a BRIGITTEI WENINGER apărută la Editura Nemi am achiziționat două cărticele educative pentru băiețelul meu: "Ajutor, Matei! O fantomă!" și "Matei o iubește pe mami". Cărțile sunt scrise de Brigitte Weninger și ilustrate de Eve Tharlet, una dintre ilustratoarele care îmi plac foarte mult. Puteți găsi aici o galerie a tuturor cărților ilustrate de ea.
 
Prima carte, "Ajutor, Matei! O fantomă!" are o grafica deosebită, scrisă foarte plăcut, tocmai pentru a stârni interesul copiilor pentru lectură.  Într-o seară, mama și tata iepure voiau să iasă în oraș. Matei și frații săi au rămas singuri acasă într-o seară. După ce s-au jucat toate jocurile pe care le știau, Aruncă Iepurașul, Război cu perne și Loteria de frunze,și după ce au mâncat toate prăjiturile și au băut tot sucul de zmeură, iepurașilor li s-a făcut somn și s-au culcat. Însă Ana, soră mai mică a lui Matei, s-a trezit speriată că a văzut o fantomă la fereastră. Singuri acasă, frații iepuraș au trebuit să se descurce și fără ajutorul părinților, iar Matei a avut cea mai grozavă idee că să iasă din încurcătură.
 
Este o cărticică veselă, ilustrată cu mult talent de Eve Tharlet, și vine cu o serie de invătături pentru cititor. Desenele mi-au plăcut foarte mult, și s-au îmbinat de minune cu povestea care m-a dus cu gândul la copilărie. O recomand cu mare drag!
 
 
Cea de-a două carte "Matei o iubește pe mami" ne introduce în lumea minunată a iepurașului Matei. De data această, el întârzie la masă. Mai mult de atât, nu dă semne că ar ști ce e aceea politețe când intră brusc în timp ce familia Iepure savurează o tocană de morcovi. Isteț, când își dă seamă că mamă lui chiar s-a supărat, schimbă vorba și o intreabă când este Ziua Mamei. O întrebare foarte potrivită, mai ales că incă mai are timp să se pregătească.
 
De aici, Matei și frații lui fac un plan. Ziua Mamei va fi specială, iar Matei îi va arăta că o iubește așa cum numai un iepure bine-crescut poate.Lecțiile de invătat din povestea această sunt numai bune pentru copiii de grădinită și din primii ani de scoală. Ele au de-a face cu respectul, cu dragostea, prietenia și politețea. Este vorba atât despre maniere, cât și despre cum se pot invăta niște reguli în mod amuzant.
 
Seria Matei este foarte potrivită și pentru copiii care invată să citească. Desenele sunt cel puțin drăgute, iar literele, suficient de mari. În plus, ce-mi mai place foarte mult e că numele iepurașilor sunt adaptate la publicul român. În afară de Matei, îi cunoaștem pe Dan, Ana, Luca, Nicusor și Irina. Titlul original era „Pauli – Liebste Mama” .


Un joc interesant "Spumini Dino" pentru toti copiii pasionati sa realizeze dinozauri. In cutie regasim spuma de modelat usoara, elastica si pufoasa cu ajutorul careia poti realiza 4 dinozauri simpatici, capul, membrele si coada (incluse in set) le poti adauga dupa ce realizezi trunchiul din spuma magica. Experimenteaza creand diferite forme, culori si marimi! Dinozaurii asteapta sa prinda viata in manutele tale!

Textura acestei spumei modelatoare incurajeaza perceptia senzoriala a copiilor si ii ajuta pe acestia sa isi dezvolte abilitatile motorii fine. Culorile pot fi amestecate pentru obtinerea de nuante fermecatoare. Nu este toxica si poate fi folosita de copiii mai mari de 3 ani, in conditii de siguranta. Atentie foarte mare: spuma modelatoare se intareste la aer in 24 de ore. Toate aceste minunate carti si jocul pot fi comandate la LIBRIS.RO la un pret accesibil.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .