Treceți la conținutul principal

Cartile de la Editura Nemi pentru aceasta vacanta

În minunata serie a BRIGITTEI WENINGER apărută la Editura Nemi am achiziționat două cărticele educative pentru băiețelul meu: "Ajutor, Matei! O fantomă!" și "Matei o iubește pe mami". Cărțile sunt scrise de Brigitte Weninger și ilustrate de Eve Tharlet, una dintre ilustratoarele care îmi plac foarte mult. Puteți găsi aici o galerie a tuturor cărților ilustrate de ea.
 
Prima carte, "Ajutor, Matei! O fantomă!" are o grafica deosebită, scrisă foarte plăcut, tocmai pentru a stârni interesul copiilor pentru lectură.  Într-o seară, mama și tata iepure voiau să iasă în oraș. Matei și frații săi au rămas singuri acasă într-o seară. După ce s-au jucat toate jocurile pe care le știau, Aruncă Iepurașul, Război cu perne și Loteria de frunze,și după ce au mâncat toate prăjiturile și au băut tot sucul de zmeură, iepurașilor li s-a făcut somn și s-au culcat. Însă Ana, soră mai mică a lui Matei, s-a trezit speriată că a văzut o fantomă la fereastră. Singuri acasă, frații iepuraș au trebuit să se descurce și fără ajutorul părinților, iar Matei a avut cea mai grozavă idee că să iasă din încurcătură.
 
Este o cărticică veselă, ilustrată cu mult talent de Eve Tharlet, și vine cu o serie de invătături pentru cititor. Desenele mi-au plăcut foarte mult, și s-au îmbinat de minune cu povestea care m-a dus cu gândul la copilărie. O recomand cu mare drag!
 
 
Cea de-a două carte "Matei o iubește pe mami" ne introduce în lumea minunată a iepurașului Matei. De data această, el întârzie la masă. Mai mult de atât, nu dă semne că ar ști ce e aceea politețe când intră brusc în timp ce familia Iepure savurează o tocană de morcovi. Isteț, când își dă seamă că mamă lui chiar s-a supărat, schimbă vorba și o intreabă când este Ziua Mamei. O întrebare foarte potrivită, mai ales că incă mai are timp să se pregătească.
 
De aici, Matei și frații lui fac un plan. Ziua Mamei va fi specială, iar Matei îi va arăta că o iubește așa cum numai un iepure bine-crescut poate.Lecțiile de invătat din povestea această sunt numai bune pentru copiii de grădinită și din primii ani de scoală. Ele au de-a face cu respectul, cu dragostea, prietenia și politețea. Este vorba atât despre maniere, cât și despre cum se pot invăta niște reguli în mod amuzant.
 
Seria Matei este foarte potrivită și pentru copiii care invată să citească. Desenele sunt cel puțin drăgute, iar literele, suficient de mari. În plus, ce-mi mai place foarte mult e că numele iepurașilor sunt adaptate la publicul român. În afară de Matei, îi cunoaștem pe Dan, Ana, Luca, Nicusor și Irina. Titlul original era „Pauli – Liebste Mama” .


Un joc interesant "Spumini Dino" pentru toti copiii pasionati sa realizeze dinozauri. In cutie regasim spuma de modelat usoara, elastica si pufoasa cu ajutorul careia poti realiza 4 dinozauri simpatici, capul, membrele si coada (incluse in set) le poti adauga dupa ce realizezi trunchiul din spuma magica. Experimenteaza creand diferite forme, culori si marimi! Dinozaurii asteapta sa prinda viata in manutele tale!

Textura acestei spumei modelatoare incurajeaza perceptia senzoriala a copiilor si ii ajuta pe acestia sa isi dezvolte abilitatile motorii fine. Culorile pot fi amestecate pentru obtinerea de nuante fermecatoare. Nu este toxica si poate fi folosita de copiii mai mari de 3 ani, in conditii de siguranta. Atentie foarte mare: spuma modelatoare se intareste la aer in 24 de ore. Toate aceste minunate carti si jocul pot fi comandate la LIBRIS.RO la un pret accesibil.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…