Treceți la conținutul principal

Cartile de la Editura Nemi pentru aceasta vacanta

În minunata serie a BRIGITTEI WENINGER apărută la Editura Nemi am achiziționat două cărticele educative pentru băiețelul meu: "Ajutor, Matei! O fantomă!" și "Matei o iubește pe mami". Cărțile sunt scrise de Brigitte Weninger și ilustrate de Eve Tharlet, una dintre ilustratoarele care îmi plac foarte mult. Puteți găsi aici o galerie a tuturor cărților ilustrate de ea.
 
Prima carte, "Ajutor, Matei! O fantomă!" are o grafica deosebită, scrisă foarte plăcut, tocmai pentru a stârni interesul copiilor pentru lectură.  Într-o seară, mama și tata iepure voiau să iasă în oraș. Matei și frații săi au rămas singuri acasă într-o seară. După ce s-au jucat toate jocurile pe care le știau, Aruncă Iepurașul, Război cu perne și Loteria de frunze,și după ce au mâncat toate prăjiturile și au băut tot sucul de zmeură, iepurașilor li s-a făcut somn și s-au culcat. Însă Ana, soră mai mică a lui Matei, s-a trezit speriată că a văzut o fantomă la fereastră. Singuri acasă, frații iepuraș au trebuit să se descurce și fără ajutorul părinților, iar Matei a avut cea mai grozavă idee că să iasă din încurcătură.
 
Este o cărticică veselă, ilustrată cu mult talent de Eve Tharlet, și vine cu o serie de invătături pentru cititor. Desenele mi-au plăcut foarte mult, și s-au îmbinat de minune cu povestea care m-a dus cu gândul la copilărie. O recomand cu mare drag!
 
 
Cea de-a două carte "Matei o iubește pe mami" ne introduce în lumea minunată a iepurașului Matei. De data această, el întârzie la masă. Mai mult de atât, nu dă semne că ar ști ce e aceea politețe când intră brusc în timp ce familia Iepure savurează o tocană de morcovi. Isteț, când își dă seamă că mamă lui chiar s-a supărat, schimbă vorba și o intreabă când este Ziua Mamei. O întrebare foarte potrivită, mai ales că incă mai are timp să se pregătească.
 
De aici, Matei și frații lui fac un plan. Ziua Mamei va fi specială, iar Matei îi va arăta că o iubește așa cum numai un iepure bine-crescut poate.Lecțiile de invătat din povestea această sunt numai bune pentru copiii de grădinită și din primii ani de scoală. Ele au de-a face cu respectul, cu dragostea, prietenia și politețea. Este vorba atât despre maniere, cât și despre cum se pot invăta niște reguli în mod amuzant.
 
Seria Matei este foarte potrivită și pentru copiii care invată să citească. Desenele sunt cel puțin drăgute, iar literele, suficient de mari. În plus, ce-mi mai place foarte mult e că numele iepurașilor sunt adaptate la publicul român. În afară de Matei, îi cunoaștem pe Dan, Ana, Luca, Nicusor și Irina. Titlul original era „Pauli – Liebste Mama” .


Un joc interesant "Spumini Dino" pentru toti copiii pasionati sa realizeze dinozauri. In cutie regasim spuma de modelat usoara, elastica si pufoasa cu ajutorul careia poti realiza 4 dinozauri simpatici, capul, membrele si coada (incluse in set) le poti adauga dupa ce realizezi trunchiul din spuma magica. Experimenteaza creand diferite forme, culori si marimi! Dinozaurii asteapta sa prinda viata in manutele tale!

Textura acestei spumei modelatoare incurajeaza perceptia senzoriala a copiilor si ii ajuta pe acestia sa isi dezvolte abilitatile motorii fine. Culorile pot fi amestecate pentru obtinerea de nuante fermecatoare. Nu este toxica si poate fi folosita de copiii mai mari de 3 ani, in conditii de siguranta. Atentie foarte mare: spuma modelatoare se intareste la aer in 24 de ore. Toate aceste minunate carti si jocul pot fi comandate la LIBRIS.RO la un pret accesibil.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…