Treceți la conținutul principal

BOOKerini
Prima ediție, 6/8 octombrie 2017, la Cărturești Verona organizat de Asociația Cîte-n Lună și-n Mansardă cu susținerea Administrației Fondului Cultural Național

 
Dacă urmăriți ”Ghidul pozneț de cultură” (și chiar dacă nu urmăriți), aflați că echipa editorială a revistei pentru copii se ocupă și de organizarea târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini, aflat în această toamnă la prima ediție.

Pe durata a trei zile (6-8 octombrie), la Cărturești Verona, organizatorii aduc în centrul atenției literatura pentru copii și creează o platformă creativă și de discuții cu autorii, ilustratorii, editorii, precum și operatorii culturali și educaționali. Se urmărește promovarea calității în literatura pentru copii și, în special, încurajarea producției artistice autohtone.

Valentina Bâcu, Project Manager BOOKerini, spune:
”Conceptul care stă la baza primei ediții este de a-i împrieteni pe micii cititori cu personajele-copii din cărți. De aici sau de oriunde, de acum sau din timpuri de demult, personajele din poveste fac parte din copilăriile tuturor, le fac mai frumoase, pregătindu-i pe cititori pentru Viață”.

Astfel, publicul va avea ocazia să facă o plimbare printr-o expoziție unică alături de personajele preferate. Designul expoziției va fi realizat de o echipă de ilustratori și arhitecți cu experiență în organizarea standului României la târgurile internaționale de carte pentru copii, iar selecția titlurilor va aparține unui grup profesionist, format din autori și artiști apreciați. Componenta interactivă este foarte importantă, de aceea publicul va fi invitat să participe la ateliere și la discuții cu realizatorii personajelor din povești. Se propune astfel trecerea de la starea pasivă a lecturii, la una activă, de înţelegere profundă şi asumată a poveştii şi a personajelor.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…