Treceți la conținutul principal

BOOKerini
Prima ediție, 6/8 octombrie 2017, la Cărturești Verona organizat de Asociația Cîte-n Lună și-n Mansardă cu susținerea Administrației Fondului Cultural Național

 
Dacă urmăriți ”Ghidul pozneț de cultură” (și chiar dacă nu urmăriți), aflați că echipa editorială a revistei pentru copii se ocupă și de organizarea târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini, aflat în această toamnă la prima ediție.

Pe durata a trei zile (6-8 octombrie), la Cărturești Verona, organizatorii aduc în centrul atenției literatura pentru copii și creează o platformă creativă și de discuții cu autorii, ilustratorii, editorii, precum și operatorii culturali și educaționali. Se urmărește promovarea calității în literatura pentru copii și, în special, încurajarea producției artistice autohtone.

Valentina Bâcu, Project Manager BOOKerini, spune:
”Conceptul care stă la baza primei ediții este de a-i împrieteni pe micii cititori cu personajele-copii din cărți. De aici sau de oriunde, de acum sau din timpuri de demult, personajele din poveste fac parte din copilăriile tuturor, le fac mai frumoase, pregătindu-i pe cititori pentru Viață”.

Astfel, publicul va avea ocazia să facă o plimbare printr-o expoziție unică alături de personajele preferate. Designul expoziției va fi realizat de o echipă de ilustratori și arhitecți cu experiență în organizarea standului României la târgurile internaționale de carte pentru copii, iar selecția titlurilor va aparține unui grup profesionist, format din autori și artiști apreciați. Componenta interactivă este foarte importantă, de aceea publicul va fi invitat să participe la ateliere și la discuții cu realizatorii personajelor din povești. Se propune astfel trecerea de la starea pasivă a lecturii, la una activă, de înţelegere profundă şi asumată a poveştii şi a personajelor.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa