Treceți la conținutul principal

Jocuri si carti la inceput de grupa mare!

Cartea „Jocuri de memorie” de Sarah Khan, apărută la Corint Junior în 2009 se adresează copiilor peste 9 ani și face parte din categoria Jocuri și activităti educative. Sunt adepta jocurilor de memorie, acestea sunt cele mai utile exerciții pentru dezvoltarea atenției la copii. Micuțul face deja astfel de exerciții încă de când își învață numele, să numere, adresă de acasă, etc. 

Aceste jocuri ajută la dezvoltarea concentrării copilului, deoarece solicita creierul să se focuseze asupra reținerii informațiilor și redării lo. Câteva jocuri  mi-au plăcut: Reține lucrurile într-o anumită ordine,Testul cărților de joc, Un alt sistem solar și Mesaj codificat. Multe astfel de carti educative, le gasiti la reduceri in aceasta perioada pe siteul  LIBRIS.RO.

 Isteț de mic! Toate cunoștințele necesare (4-5 ani) de Guy Blandino, este un caiet de lucru apărut la Corint Junior pentru pregătirea preșcolarului cu grafica atractivă, exerciții variate și explicate pe înțelesul copiilor. Se pune accentul pe limbajul copilului, pe citirea și exercițiile grafice. 
 
Capitolul care mi-a tras atenția a fost cel în care  se cere înțelegerea unui text: să facă diferență între semne, cifre și litere. Conține 88 de fise simple și distractive, concepute pentru a facilita un proces de învățare interactiv, prin joc și amuzament. Peste 110 de autocolante, cu ilustrații atractive și teme amuzante, plus un poster detașabil, care poate fi afișat în cameră copilului, pentru a-l ajută să învețe alfabetul și să-și îmbogățească vocabularul și o mică povestioară, la finalul cărții, pentru a folosi vocabularul prezentat în poster și a lipi alte autocolante! 
  

Sa invatam Numerele de la D-Toys,  este un puzzle cu 84 piese față verso ce stimulează atenția, spiritul de observație, antrenează răbdarea și vederea în spațiu a copilului.  Cei mici pot acum să învețe alfabetul, numerele și adunarea într-un mod intuitiv și distractiv, descoperă combinațiile corecte dintre piesele de puzzle.
  
Noua ne-a fost foarte util, acum in grupa mare. Este un joc pentru 5 ani cu  ilustrațiile prietenoase ce captează interesul și atenția copiilor, iar jocurile stimulează abilitățile lor de identificare, asociere și asamblare, dezvoltând totodată logică și imaginația. 
Dimensiune cutie: 17,3x16,7x4,2 cm
Dimensiune carton colector: 35,2x52,5x18 cm  


Gramatica limbii engleze scrisă de Paul Larreya și Robert Asselineau, reprezintă un ghid al gramaticii limbii engleze cu explicații simple, numeroase tabele de sinteză și exemple practice, astfel încât chiar și cei fără cunoștințe lingvistice să poată înțelege principiile de formare. Este o ediție mică de buzunar, succintă, iar scopul acestei cărti nu este de a descrie perfect teoriile gramaticale, ci de a ajută utilizatorul să-și insusească acele fenomene gramaticale folosite în realitate, fără a fi nevoit să citească pagini nesfârșite de teoria limbii.  

Fiecare capitol prezintă o anumită categorie gramaticală. Prima parte reprezinta Gramatica, partea a doua contine un capitol important: Cum ne exprimam, cu exemple practice și traducerea acestora în limbă romană. Ghidul se adresează în primul rând celor care invată limbă, de la studenții incepători pană la cei avansați care vor descoperi, cu sigurantă, multe lucruri interesante despre engleză. La Libris puteți descoperi o sumedenie de cărți în limbă engleză la un preț foarte bun în această perioadă. 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…