Treceți la conținutul principal

Jocuri si carti la inceput de grupa mare!

Cartea „Jocuri de memorie” de Sarah Khan, apărută la Corint Junior în 2009 se adresează copiilor peste 9 ani și face parte din categoria Jocuri și activităti educative. Sunt adepta jocurilor de memorie, acestea sunt cele mai utile exerciții pentru dezvoltarea atenției la copii. Micuțul face deja astfel de exerciții încă de când își învață numele, să numere, adresă de acasă, etc. 

Aceste jocuri ajută la dezvoltarea concentrării copilului, deoarece solicita creierul să se focuseze asupra reținerii informațiilor și redării lo. Câteva jocuri  mi-au plăcut: Reține lucrurile într-o anumită ordine,Testul cărților de joc, Un alt sistem solar și Mesaj codificat. Multe astfel de carti educative, le gasiti la reduceri in aceasta perioada pe siteul  LIBRIS.RO.

 Isteț de mic! Toate cunoștințele necesare (4-5 ani) de Guy Blandino, este un caiet de lucru apărut la Corint Junior pentru pregătirea preșcolarului cu grafica atractivă, exerciții variate și explicate pe înțelesul copiilor. Se pune accentul pe limbajul copilului, pe citirea și exercițiile grafice. 
 
Capitolul care mi-a tras atenția a fost cel în care  se cere înțelegerea unui text: să facă diferență între semne, cifre și litere. Conține 88 de fise simple și distractive, concepute pentru a facilita un proces de învățare interactiv, prin joc și amuzament. Peste 110 de autocolante, cu ilustrații atractive și teme amuzante, plus un poster detașabil, care poate fi afișat în cameră copilului, pentru a-l ajută să învețe alfabetul și să-și îmbogățească vocabularul și o mică povestioară, la finalul cărții, pentru a folosi vocabularul prezentat în poster și a lipi alte autocolante! 
  

Sa invatam Numerele de la D-Toys,  este un puzzle cu 84 piese față verso ce stimulează atenția, spiritul de observație, antrenează răbdarea și vederea în spațiu a copilului.  Cei mici pot acum să învețe alfabetul, numerele și adunarea într-un mod intuitiv și distractiv, descoperă combinațiile corecte dintre piesele de puzzle.
  
Noua ne-a fost foarte util, acum in grupa mare. Este un joc pentru 5 ani cu  ilustrațiile prietenoase ce captează interesul și atenția copiilor, iar jocurile stimulează abilitățile lor de identificare, asociere și asamblare, dezvoltând totodată logică și imaginația. 
Dimensiune cutie: 17,3x16,7x4,2 cm
Dimensiune carton colector: 35,2x52,5x18 cm  


Gramatica limbii engleze scrisă de Paul Larreya și Robert Asselineau, reprezintă un ghid al gramaticii limbii engleze cu explicații simple, numeroase tabele de sinteză și exemple practice, astfel încât chiar și cei fără cunoștințe lingvistice să poată înțelege principiile de formare. Este o ediție mică de buzunar, succintă, iar scopul acestei cărti nu este de a descrie perfect teoriile gramaticale, ci de a ajută utilizatorul să-și insusească acele fenomene gramaticale folosite în realitate, fără a fi nevoit să citească pagini nesfârșite de teoria limbii.  

Fiecare capitol prezintă o anumită categorie gramaticală. Prima parte reprezinta Gramatica, partea a doua contine un capitol important: Cum ne exprimam, cu exemple practice și traducerea acestora în limbă romană. Ghidul se adresează în primul rând celor care invată limbă, de la studenții incepători pană la cei avansați care vor descoperi, cu sigurantă, multe lucruri interesante despre engleză. La Libris puteți descoperi o sumedenie de cărți în limbă engleză la un preț foarte bun în această perioadă. 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .