Treceți la conținutul principal

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei.
Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.

Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțelege și transmite intenții, gânduri, semnificații prin limbajul scris și dezvoltarea creativității și expresivității limbajului oral. Cele mai utile texte sunt acelea în care copilul recunoaște litere și cuvinte simple și creează rime, ghicitori, povestiri, folosind elemente expresive.


Se apropie sărbătorile de iarnă și ne pregătim temeinic! Cu ajutorul cărții “Craciunul meu-Carte de activități-Pagini distractive cu autocolante” apărută la Editură Aramis, copii pot învața foarte multe lucruri despre pregătirile care se fac pentru această sărbătoare magică.Vor descoperi și vor rezolva ghicitori, vor ajuta  spiridușii lui Moș Crăciun să facă ordine în cadouri, vor putea alege abțibilduri pentru a completa scenele și a decora scrisorile și desenele.  

La Libris o sa gasiti numeroase carti cu autocolante pe diverse teme: Masini, Zane, Printese, Mari si Oceane, etc.

Văcuța Clara te învață literele, numerele și formele, experimentând prin muzică și culori. Cartea "Fii istet!" aparută la Editura RAO are un format mare, coperțile sunt cartonate, cuprinde peste 70 de activități pentru copii: Labirintul culorilor, Forme pereche, Să adunăm monede,etc.
 
Un joc captivant pentru toți copii este „Să ne distrăm cu litere”. Acesta se joacă în 2-4 jucători, pe partea opusă se află patru tabele cu litere. Fiecare jucător alege un tabel. Se decupează cele 26 de pătratele din carton, fiecare suficient de mari pentru a acoperi pătratul din tabelele cu litere. Scrie fiecare literă a alfabetului pe câte un pătrat din carton. Pune cele 26 de pătrate într-o pungă.
 
Fiecare jucător scoate pe rând câte un pătrat din pungă. Dacă litera pe care ai extras-o se potrivește cu o literă din tabelul tău, aseaz-o peste acea literă. Dar daca litera pe care ai extras-o nu este pe tabelul tău, pune-o înapoi în pungă. Primul jucător care acoperă toate literele iese castigator!
 

Puzzle “Sa învățam: Limbă engleza” de la D-Toys conține 36 de piese față-verso, ajută copiii să învețe mai ușor engleză,  făcând legături logice între cuvintele în limba engleză și imaginile atașate acestora. 
 
 De ce recomand puzzle-uri tuturor copiilor: 

• Îmbunătățirea coordonării mâinilor cu ochii: fiind în continuă creștere, copilul învață mai rapid să își coordoneze mișcările încercând să rezolve puzzle .
• Se dezvoltă abilitățile motorii: copilul face mișcări mai ample și mai line, apucă piesele cu degetele și le pune în poziții exacte în puzzle.
 • Ia contact cu exteriorul și îl înțelege: copilul în primul an învață cu ajutorul simțurilor, stimulează experiență senzorială.
 • Asimilează concepte noi: copilul învață lucruri noi: forme, dimensiuni.   
 • Stimulează memoria: învățatul prin repetiție stimulează memoria și învățatul. Este cea mai bună metodă prin care cei mici pot învață.  
 • Stabilirea obiectivelor: atunci când începi un puzzle, ideea este să îl finalizezi. Este un concept de educare a copiilor extraordinar de eficient. 

 O mulțime de jocuri puzzle se găsesc pe Libris.ro la prețuri rezonabile în această perioadă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…