Treceți la conținutul principal

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei.
Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.

Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțelege și transmite intenții, gânduri, semnificații prin limbajul scris și dezvoltarea creativității și expresivității limbajului oral. Cele mai utile texte sunt acelea în care copilul recunoaște litere și cuvinte simple și creează rime, ghicitori, povestiri, folosind elemente expresive.


Se apropie sărbătorile de iarnă și ne pregătim temeinic! Cu ajutorul cărții “Craciunul meu-Carte de activități-Pagini distractive cu autocolante” apărută la Editură Aramis, copii pot învața foarte multe lucruri despre pregătirile care se fac pentru această sărbătoare magică.Vor descoperi și vor rezolva ghicitori, vor ajuta  spiridușii lui Moș Crăciun să facă ordine în cadouri, vor putea alege abțibilduri pentru a completa scenele și a decora scrisorile și desenele.  

La Libris o sa gasiti numeroase carti cu autocolante pe diverse teme: Masini, Zane, Printese, Mari si Oceane, etc.

Văcuța Clara te învață literele, numerele și formele, experimentând prin muzică și culori. Cartea "Fii istet!" aparută la Editura RAO are un format mare, coperțile sunt cartonate, cuprinde peste 70 de activități pentru copii: Labirintul culorilor, Forme pereche, Să adunăm monede,etc.
 
Un joc captivant pentru toți copii este „Să ne distrăm cu litere”. Acesta se joacă în 2-4 jucători, pe partea opusă se află patru tabele cu litere. Fiecare jucător alege un tabel. Se decupează cele 26 de pătratele din carton, fiecare suficient de mari pentru a acoperi pătratul din tabelele cu litere. Scrie fiecare literă a alfabetului pe câte un pătrat din carton. Pune cele 26 de pătrate într-o pungă.
 
Fiecare jucător scoate pe rând câte un pătrat din pungă. Dacă litera pe care ai extras-o se potrivește cu o literă din tabelul tău, aseaz-o peste acea literă. Dar daca litera pe care ai extras-o nu este pe tabelul tău, pune-o înapoi în pungă. Primul jucător care acoperă toate literele iese castigator!
 

Puzzle “Sa învățam: Limbă engleza” de la D-Toys conține 36 de piese față-verso, ajută copiii să învețe mai ușor engleză,  făcând legături logice între cuvintele în limba engleză și imaginile atașate acestora. 
 
 De ce recomand puzzle-uri tuturor copiilor: 

• Îmbunătățirea coordonării mâinilor cu ochii: fiind în continuă creștere, copilul învață mai rapid să își coordoneze mișcările încercând să rezolve puzzle .
• Se dezvoltă abilitățile motorii: copilul face mișcări mai ample și mai line, apucă piesele cu degetele și le pune în poziții exacte în puzzle.
 • Ia contact cu exteriorul și îl înțelege: copilul în primul an învață cu ajutorul simțurilor, stimulează experiență senzorială.
 • Asimilează concepte noi: copilul învață lucruri noi: forme, dimensiuni.   
 • Stimulează memoria: învățatul prin repetiție stimulează memoria și învățatul. Este cea mai bună metodă prin care cei mici pot învață.  
 • Stabilirea obiectivelor: atunci când începi un puzzle, ideea este să îl finalizezi. Este un concept de educare a copiilor extraordinar de eficient. 

 O mulțime de jocuri puzzle se găsesc pe Libris.ro la prețuri rezonabile în această perioadă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa