Treceți la conținutul principal

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei.
Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.

Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțelege și transmite intenții, gânduri, semnificații prin limbajul scris și dezvoltarea creativității și expresivității limbajului oral. Cele mai utile texte sunt acelea în care copilul recunoaște litere și cuvinte simple și creează rime, ghicitori, povestiri, folosind elemente expresive.


Se apropie sărbătorile de iarnă și ne pregătim temeinic! Cu ajutorul cărții “Craciunul meu-Carte de activități-Pagini distractive cu autocolante” apărută la Editură Aramis, copii pot învața foarte multe lucruri despre pregătirile care se fac pentru această sărbătoare magică.Vor descoperi și vor rezolva ghicitori, vor ajuta  spiridușii lui Moș Crăciun să facă ordine în cadouri, vor putea alege abțibilduri pentru a completa scenele și a decora scrisorile și desenele.  

La Libris o sa gasiti numeroase carti cu autocolante pe diverse teme: Masini, Zane, Printese, Mari si Oceane, etc.

Văcuța Clara te învață literele, numerele și formele, experimentând prin muzică și culori. Cartea "Fii istet!" aparută la Editura RAO are un format mare, coperțile sunt cartonate, cuprinde peste 70 de activități pentru copii: Labirintul culorilor, Forme pereche, Să adunăm monede,etc.
 
Un joc captivant pentru toți copii este „Să ne distrăm cu litere”. Acesta se joacă în 2-4 jucători, pe partea opusă se află patru tabele cu litere. Fiecare jucător alege un tabel. Se decupează cele 26 de pătratele din carton, fiecare suficient de mari pentru a acoperi pătratul din tabelele cu litere. Scrie fiecare literă a alfabetului pe câte un pătrat din carton. Pune cele 26 de pătrate într-o pungă.
 
Fiecare jucător scoate pe rând câte un pătrat din pungă. Dacă litera pe care ai extras-o se potrivește cu o literă din tabelul tău, aseaz-o peste acea literă. Dar daca litera pe care ai extras-o nu este pe tabelul tău, pune-o înapoi în pungă. Primul jucător care acoperă toate literele iese castigator!
 

Puzzle “Sa învățam: Limbă engleza” de la D-Toys conține 36 de piese față-verso, ajută copiii să învețe mai ușor engleză,  făcând legături logice între cuvintele în limba engleză și imaginile atașate acestora. 
 
 De ce recomand puzzle-uri tuturor copiilor: 

• Îmbunătățirea coordonării mâinilor cu ochii: fiind în continuă creștere, copilul învață mai rapid să își coordoneze mișcările încercând să rezolve puzzle .
• Se dezvoltă abilitățile motorii: copilul face mișcări mai ample și mai line, apucă piesele cu degetele și le pune în poziții exacte în puzzle.
 • Ia contact cu exteriorul și îl înțelege: copilul în primul an învață cu ajutorul simțurilor, stimulează experiență senzorială.
 • Asimilează concepte noi: copilul învață lucruri noi: forme, dimensiuni.   
 • Stimulează memoria: învățatul prin repetiție stimulează memoria și învățatul. Este cea mai bună metodă prin care cei mici pot învață.  
 • Stabilirea obiectivelor: atunci când începi un puzzle, ideea este să îl finalizezi. Este un concept de educare a copiilor extraordinar de eficient. 

 O mulțime de jocuri puzzle se găsesc pe Libris.ro la prețuri rezonabile în această perioadă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini