Treceți la conținutul principal

Jocurile si cartile din vacanta de iarna

Enciclopedia lumii pentru copii, apărută la Editura Corint este destinată copiilor peste opt ani. Textul enciclopediei este însoțit de imagini atrăgătoare de o calitate foarte bună, hărți și diagrame. Elevii o pot consulta atunci când își fac temele pentu acasă, dar și pentru studiu individual.
  
Există o rubrică permananta "Informații -cheie", unde cititorul găsește  date importante din text, care astfel sunt scoase în evidența. În plus, elevii vor întâlni și rubrică "Citiți și", trimiteri la alte subiecte înrudite.
 
Cuprinde capitole ca: Universul, Planetă pamanat, Corpul uman, Istoria lumii, Harta țărilor lumii. Câteva informații cheie din capitolul "Grecia antică". În Atena antică, numai bărbații aveau drept de vot înainte de a fi aleși în funcții de conducere. Femeile nu mergeau la școală. Erau educate acasă și se măritau la vârstă de 13 ani.  În capitolul "Revoluția științifică" aflăm despre Galileo Galilei, inventator și astronom, care a inventat compasul geometric și militar, termometrul, a perfecționat telescopul și microscopul. A proiectat un culegător de tomate automat și un dispozitiv dotat cu o lumânare și o oglindă, care putea reflectă lumina într-o întreagă clădire. De asemenea, a făcut experimente pentru a măsură viteză luminii. Pe Libris puteți găsi numeroase enciclopedii pentru toate vârstele la prețuri reduse.

  Fragment din Enciclopedia lumii pentru copii:

 
"Omul în spațiu
 Timp de secole, oamenii s-au uitat spre cer cu mirare, încercând să dezlege misterele Universului. Una dintre cele mai importante invenții care au ajutat la această întreprindere este navetă spațială. Această este alcătuită dintr-o navetă, două rachete propulsoare si un rezervor de combustibil extern.
   
 Viață în spațiu
 Navetele spațiale, sateliții și sondele nu sunt singurele metode de a studia spațiul. Astăzi e posibilă viață în spațiu pentru o perioadă de timp îndelungată, la bordul unei stații spațiale. Că și navetele spațiale, și stațiile spațiale orbitează în jurul Pământului. Navetele spațiale transporta oamenii și materialele spre și dinspre stațiile spațiale. Astronauții locuiesc pe stațiile spațiale săptămâni întregi, luni sau chiar ani, pentru a face diverse studii și pentru a observă efectele vieții în spațiu, pentru un timp îndelungat, asupra oamenilor. Printre cele mai cunoscute stații spațiale se număra Salyut, Mir și Stația Spațială Internațională."
 

Colecția Triopuzzle-RIME de la Editura GAMA reprezintă o modalitate ingenioasă de a testa cunoastintele copilului cu ajutorul celor 60 de carduri. Se pot juca jocuri simple de identificare a sunetelor inițiale și finale ale cuvintelor, precum și de căutare a unor cuvinte care rimează. Se pronunța clar și rar denumirea fiecărui obiect ilustrat, cu accent pe primul sau ultimul sunet. Cereți-i copilului să asculte și să spună cu ce sunet începe sau se termină fiecare cuvânt.
 
 
Copilul trebuie să formeze serii corecte de câte trei carduri, pentru a recompune șiruri de cuvinte care rimează. În fiecare pachet sunt 20 de serii de cuvinte. Câte cinci serii au cuvintele scrise pe fond de aceeași culoare, iar versoul este colorat în nuanța pachetului. Jocurile de cuvinte și identificarea sunetelor reprezintă activitățile premergătoare cititului și scrisului. Pentru noi au fost foarte utile. Le recomand cu toată căldură pentru o grupă de vârstă: 5 -6 ani.

Colecția Triopuzzle - ADUNĂRI conține o mini-carte cu jocuri și indicații pentru părinți, plus 60 de carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune 20 de serii corecte. Fiecare serie reprezintă o operație de adunare.
 
Triopuzzle-Adunări îl ajută pe copil să înțeleagă concepte matematice, să numere și să facă primele adunări. La început pare puțin greu, dar explicat copilului simplu și concis, acesta poate așeza cadurile după culoare.
   
Colecția Triopuzzle - SUCCESIUNI LOGICE conține o mini-carte cu jocuri și indicații pentru părinți, plus 60 de carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune 20 de serii corecte. Fiecare serie reprezintă o succesiune logică de elemente.
 
Colecția TrioPuzzle reprezintă o modalitate ingenioasă și amuzantă de a testa și îmbunătăți cunoștințele copilului. Fiecare pachet conține carduri cu ajutorul cărora copiii învață să gândească logic, dezvoltă atenția, recunoașterea culorilor, formelor, mărimilor, șirurilor logice.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa