Treceți la conținutul principal

Jocurile si cartile din vacanta de iarna

Enciclopedia lumii pentru copii, apărută la Editura Corint este destinată copiilor peste opt ani. Textul enciclopediei este însoțit de imagini atrăgătoare de o calitate foarte bună, hărți și diagrame. Elevii o pot consulta atunci când își fac temele pentu acasă, dar și pentru studiu individual.
  
Există o rubrică permananta "Informații -cheie", unde cititorul găsește  date importante din text, care astfel sunt scoase în evidența. În plus, elevii vor întâlni și rubrică "Citiți și", trimiteri la alte subiecte înrudite.
 
Cuprinde capitole ca: Universul, Planetă pamanat, Corpul uman, Istoria lumii, Harta țărilor lumii. Câteva informații cheie din capitolul "Grecia antică". În Atena antică, numai bărbații aveau drept de vot înainte de a fi aleși în funcții de conducere. Femeile nu mergeau la școală. Erau educate acasă și se măritau la vârstă de 13 ani.  În capitolul "Revoluția științifică" aflăm despre Galileo Galilei, inventator și astronom, care a inventat compasul geometric și militar, termometrul, a perfecționat telescopul și microscopul. A proiectat un culegător de tomate automat și un dispozitiv dotat cu o lumânare și o oglindă, care putea reflectă lumina într-o întreagă clădire. De asemenea, a făcut experimente pentru a măsură viteză luminii. Pe Libris puteți găsi numeroase enciclopedii pentru toate vârstele la prețuri reduse.

  Fragment din Enciclopedia lumii pentru copii:

 
"Omul în spațiu
 Timp de secole, oamenii s-au uitat spre cer cu mirare, încercând să dezlege misterele Universului. Una dintre cele mai importante invenții care au ajutat la această întreprindere este navetă spațială. Această este alcătuită dintr-o navetă, două rachete propulsoare si un rezervor de combustibil extern.
   
 Viață în spațiu
 Navetele spațiale, sateliții și sondele nu sunt singurele metode de a studia spațiul. Astăzi e posibilă viață în spațiu pentru o perioadă de timp îndelungată, la bordul unei stații spațiale. Că și navetele spațiale, și stațiile spațiale orbitează în jurul Pământului. Navetele spațiale transporta oamenii și materialele spre și dinspre stațiile spațiale. Astronauții locuiesc pe stațiile spațiale săptămâni întregi, luni sau chiar ani, pentru a face diverse studii și pentru a observă efectele vieții în spațiu, pentru un timp îndelungat, asupra oamenilor. Printre cele mai cunoscute stații spațiale se număra Salyut, Mir și Stația Spațială Internațională."
 

Colecția Triopuzzle-RIME de la Editura GAMA reprezintă o modalitate ingenioasă de a testa cunoastintele copilului cu ajutorul celor 60 de carduri. Se pot juca jocuri simple de identificare a sunetelor inițiale și finale ale cuvintelor, precum și de căutare a unor cuvinte care rimează. Se pronunța clar și rar denumirea fiecărui obiect ilustrat, cu accent pe primul sau ultimul sunet. Cereți-i copilului să asculte și să spună cu ce sunet începe sau se termină fiecare cuvânt.
 
 
Copilul trebuie să formeze serii corecte de câte trei carduri, pentru a recompune șiruri de cuvinte care rimează. În fiecare pachet sunt 20 de serii de cuvinte. Câte cinci serii au cuvintele scrise pe fond de aceeași culoare, iar versoul este colorat în nuanța pachetului. Jocurile de cuvinte și identificarea sunetelor reprezintă activitățile premergătoare cititului și scrisului. Pentru noi au fost foarte utile. Le recomand cu toată căldură pentru o grupă de vârstă: 5 -6 ani.

Colecția Triopuzzle - ADUNĂRI conține o mini-carte cu jocuri și indicații pentru părinți, plus 60 de carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune 20 de serii corecte. Fiecare serie reprezintă o operație de adunare.
 
Triopuzzle-Adunări îl ajută pe copil să înțeleagă concepte matematice, să numere și să facă primele adunări. La început pare puțin greu, dar explicat copilului simplu și concis, acesta poate așeza cadurile după culoare.
   
Colecția Triopuzzle - SUCCESIUNI LOGICE conține o mini-carte cu jocuri și indicații pentru părinți, plus 60 de carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune 20 de serii corecte. Fiecare serie reprezintă o succesiune logică de elemente.
 
Colecția TrioPuzzle reprezintă o modalitate ingenioasă și amuzantă de a testa și îmbunătăți cunoștințele copilului. Fiecare pachet conține carduri cu ajutorul cărora copiii învață să gândească logic, dezvoltă atenția, recunoașterea culorilor, formelor, mărimilor, șirurilor logice.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…