Treceți la conținutul principal

Jocurile si cartile din vacanta de iarna

Enciclopedia lumii pentru copii, apărută la Editura Corint este destinată copiilor peste opt ani. Textul enciclopediei este însoțit de imagini atrăgătoare de o calitate foarte bună, hărți și diagrame. Elevii o pot consulta atunci când își fac temele pentu acasă, dar și pentru studiu individual.
  
Există o rubrică permananta "Informații -cheie", unde cititorul găsește  date importante din text, care astfel sunt scoase în evidența. În plus, elevii vor întâlni și rubrică "Citiți și", trimiteri la alte subiecte înrudite.
 
Cuprinde capitole ca: Universul, Planetă pamanat, Corpul uman, Istoria lumii, Harta țărilor lumii. Câteva informații cheie din capitolul "Grecia antică". În Atena antică, numai bărbații aveau drept de vot înainte de a fi aleși în funcții de conducere. Femeile nu mergeau la școală. Erau educate acasă și se măritau la vârstă de 13 ani.  În capitolul "Revoluția științifică" aflăm despre Galileo Galilei, inventator și astronom, care a inventat compasul geometric și militar, termometrul, a perfecționat telescopul și microscopul. A proiectat un culegător de tomate automat și un dispozitiv dotat cu o lumânare și o oglindă, care putea reflectă lumina într-o întreagă clădire. De asemenea, a făcut experimente pentru a măsură viteză luminii. Pe Libris puteți găsi numeroase enciclopedii pentru toate vârstele la prețuri reduse.

  Fragment din Enciclopedia lumii pentru copii:

 
"Omul în spațiu
 Timp de secole, oamenii s-au uitat spre cer cu mirare, încercând să dezlege misterele Universului. Una dintre cele mai importante invenții care au ajutat la această întreprindere este navetă spațială. Această este alcătuită dintr-o navetă, două rachete propulsoare si un rezervor de combustibil extern.
   
 Viață în spațiu
 Navetele spațiale, sateliții și sondele nu sunt singurele metode de a studia spațiul. Astăzi e posibilă viață în spațiu pentru o perioadă de timp îndelungată, la bordul unei stații spațiale. Că și navetele spațiale, și stațiile spațiale orbitează în jurul Pământului. Navetele spațiale transporta oamenii și materialele spre și dinspre stațiile spațiale. Astronauții locuiesc pe stațiile spațiale săptămâni întregi, luni sau chiar ani, pentru a face diverse studii și pentru a observă efectele vieții în spațiu, pentru un timp îndelungat, asupra oamenilor. Printre cele mai cunoscute stații spațiale se număra Salyut, Mir și Stația Spațială Internațională."
 

Colecția Triopuzzle-RIME de la Editura GAMA reprezintă o modalitate ingenioasă de a testa cunoastintele copilului cu ajutorul celor 60 de carduri. Se pot juca jocuri simple de identificare a sunetelor inițiale și finale ale cuvintelor, precum și de căutare a unor cuvinte care rimează. Se pronunța clar și rar denumirea fiecărui obiect ilustrat, cu accent pe primul sau ultimul sunet. Cereți-i copilului să asculte și să spună cu ce sunet începe sau se termină fiecare cuvânt.
 
 
Copilul trebuie să formeze serii corecte de câte trei carduri, pentru a recompune șiruri de cuvinte care rimează. În fiecare pachet sunt 20 de serii de cuvinte. Câte cinci serii au cuvintele scrise pe fond de aceeași culoare, iar versoul este colorat în nuanța pachetului. Jocurile de cuvinte și identificarea sunetelor reprezintă activitățile premergătoare cititului și scrisului. Pentru noi au fost foarte utile. Le recomand cu toată căldură pentru o grupă de vârstă: 5 -6 ani.

Colecția Triopuzzle - ADUNĂRI conține o mini-carte cu jocuri și indicații pentru părinți, plus 60 de carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune 20 de serii corecte. Fiecare serie reprezintă o operație de adunare.
 
Triopuzzle-Adunări îl ajută pe copil să înțeleagă concepte matematice, să numere și să facă primele adunări. La început pare puțin greu, dar explicat copilului simplu și concis, acesta poate așeza cadurile după culoare.
   
Colecția Triopuzzle - SUCCESIUNI LOGICE conține o mini-carte cu jocuri și indicații pentru părinți, plus 60 de carduri care trebuie identificate și grupate câte trei, pentru a recompune 20 de serii corecte. Fiecare serie reprezintă o succesiune logică de elemente.
 
Colecția TrioPuzzle reprezintă o modalitate ingenioasă și amuzantă de a testa și îmbunătăți cunoștințele copilului. Fiecare pachet conține carduri cu ajutorul cărora copiii învață să gândească logic, dezvoltă atenția, recunoașterea culorilor, formelor, mărimilor, șirurilor logice.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…