Treceți la conținutul principal

Jocuri si carti pentru copiii - Recomandarile lunii februarie


Matei este mare fan al jocurilor cu pirați. Aleg jocuri de grup, pentru că în timp copilul dobândește  noi cunoștințe, dezvoltă atitudini imaginative, a capacităților de creare a unor sisteme de imagini generalizate despre obiecte și fenomene, posibilitatea de a opera mintal cu reprezentări după modelul acțiunilor concrete cu obiectele în timpul jocului.

COMOARA PIRATILOR este un joc tridimensional pentru 2-4 jucatori. Jocul are o regula: trebuie sa traversezi campurile de joc pe platforma tridimensionala si sa fii primul care gaseste comoara piratilor. Dacă un jucător ajunge pe  aceeaşi pătrăţică  pe care e pionul unui alt jucător, cel ajuns primul acolo trebuie să se dea înapoi cinci paşi. Jocul este recomandat copiilor cu varsta mai mare de 5 ani, poate fi achizitionat de la LIBRIS.RO la un pret foarte bun. 

Jocul contine:

- 1 platforma de joc (montabila din 3 piese)
- 1 zar
- 4 pioni haiosi cu suporturi din plastic
- regulamentul jocului

Incerc sa gasesc caiete si manuale pentru engleza cat mai apropiate varstei lui Matei. Învățarea limbii engleze de la o vârstă mică conferă ușurința operării cu termeni și concepte noi. Am ales de data aceasta, Timtim-Timy invata limba engleza clasa pregatitoare de Miruna Popescu. Contine informatii de baza, iar copiii vor invata cuvinte si structuri gramaticale, cantece si versuri, vor putea, de asemenea sa alcatuiasca propozitii simple. Este un manual redactat în conformitate cu programa școlară, fiind structurat pe unități tematice. Noțiunile, precum formule de salut, familia, numere până la 10, anotimpurile sunt prezentate într-o formă grafică foarte atractivă, astfel că vocabularul în imagini inlesnește exersarea și memorarea textelor în limba engleză: My family, Autumn is here!, Fun in winter!, Hello, dear spring!Cele mai interesante aspecte mi se par cele de jocuri, se imbina foarte bine notiunile elementare cu partea distractiva.

Timtim-Timy invata limba engleza clasa pregatitoare face parte din Colectie FOARTE BINE!


Caietul de la Editura ERC PRESS  "Alfabetul Pentru Pitici" urmărește învățarea literelor mari și mici. Programa clasei pregătitoare nu este una foarte incărcată, nu există „presiunea” notelor sau a calificativelor, iar copiii se implică cu multă pasiune și interes în activităti educative. 
   
Cel mai simplu mod de învățare este cel prin joc. Ceea ce diferentiază jocul didactic de alte jocuri școlare este că, la jocul didactic predomină invătarea și nu distracția. De fapt, pus în situația de joc, copilul realizează o invătare, dar având impresia că se joacă. Jocul aparține copiilor, iar noi trebuie să cooperăm cu ei,luând parte atât cât timpul ne perimite la toate activitățile desfășurate. După ce am analizat foarte bine "Alfabetul Pentru Pitici", am încercat cu Matei să realizăm propria carte. Am decupat din reviste mai vechi litere, am lipit imagini cu animale, obiecte care începeau cu litera respectivă. Toate aceste cărți minunate le găsiți la LIBRIS.RO. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .