Treceți la conținutul principal

Jocuri si carti pentru copiii - Recomandarile lunii februarie


Matei este mare fan al jocurilor cu pirați. Aleg jocuri de grup, pentru că în timp copilul dobândește  noi cunoștințe, dezvoltă atitudini imaginative, a capacităților de creare a unor sisteme de imagini generalizate despre obiecte și fenomene, posibilitatea de a opera mintal cu reprezentări după modelul acțiunilor concrete cu obiectele în timpul jocului.

COMOARA PIRATILOR este un joc tridimensional pentru 2-4 jucatori. Jocul are o regula: trebuie sa traversezi campurile de joc pe platforma tridimensionala si sa fii primul care gaseste comoara piratilor. Dacă un jucător ajunge pe  aceeaşi pătrăţică  pe care e pionul unui alt jucător, cel ajuns primul acolo trebuie să se dea înapoi cinci paşi. Jocul este recomandat copiilor cu varsta mai mare de 5 ani, poate fi achizitionat de la LIBRIS.RO la un pret foarte bun. 

Jocul contine:

- 1 platforma de joc (montabila din 3 piese)
- 1 zar
- 4 pioni haiosi cu suporturi din plastic
- regulamentul jocului

Incerc sa gasesc caiete si manuale pentru engleza cat mai apropiate varstei lui Matei. Învățarea limbii engleze de la o vârstă mică conferă ușurința operării cu termeni și concepte noi. Am ales de data aceasta, Timtim-Timy invata limba engleza clasa pregatitoare de Miruna Popescu. Contine informatii de baza, iar copiii vor invata cuvinte si structuri gramaticale, cantece si versuri, vor putea, de asemenea sa alcatuiasca propozitii simple. Este un manual redactat în conformitate cu programa școlară, fiind structurat pe unități tematice. Noțiunile, precum formule de salut, familia, numere până la 10, anotimpurile sunt prezentate într-o formă grafică foarte atractivă, astfel că vocabularul în imagini inlesnește exersarea și memorarea textelor în limba engleză: My family, Autumn is here!, Fun in winter!, Hello, dear spring!Cele mai interesante aspecte mi se par cele de jocuri, se imbina foarte bine notiunile elementare cu partea distractiva.

Timtim-Timy invata limba engleza clasa pregatitoare face parte din Colectie FOARTE BINE!


Caietul de la Editura ERC PRESS  "Alfabetul Pentru Pitici" urmărește învățarea literelor mari și mici. Programa clasei pregătitoare nu este una foarte incărcată, nu există „presiunea” notelor sau a calificativelor, iar copiii se implică cu multă pasiune și interes în activităti educative. 
   
Cel mai simplu mod de învățare este cel prin joc. Ceea ce diferentiază jocul didactic de alte jocuri școlare este că, la jocul didactic predomină invătarea și nu distracția. De fapt, pus în situația de joc, copilul realizează o invătare, dar având impresia că se joacă. Jocul aparține copiilor, iar noi trebuie să cooperăm cu ei,luând parte atât cât timpul ne perimite la toate activitățile desfășurate. După ce am analizat foarte bine "Alfabetul Pentru Pitici", am încercat cu Matei să realizăm propria carte. Am decupat din reviste mai vechi litere, am lipit imagini cu animale, obiecte care începeau cu litera respectivă. Toate aceste cărți minunate le găsiți la LIBRIS.RO. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .