Treceți la conținutul principal

Jocuri si carti pentru copiii - Recomandarile lunii februarie


Matei este mare fan al jocurilor cu pirați. Aleg jocuri de grup, pentru că în timp copilul dobândește  noi cunoștințe, dezvoltă atitudini imaginative, a capacităților de creare a unor sisteme de imagini generalizate despre obiecte și fenomene, posibilitatea de a opera mintal cu reprezentări după modelul acțiunilor concrete cu obiectele în timpul jocului.

COMOARA PIRATILOR este un joc tridimensional pentru 2-4 jucatori. Jocul are o regula: trebuie sa traversezi campurile de joc pe platforma tridimensionala si sa fii primul care gaseste comoara piratilor. Dacă un jucător ajunge pe  aceeaşi pătrăţică  pe care e pionul unui alt jucător, cel ajuns primul acolo trebuie să se dea înapoi cinci paşi. Jocul este recomandat copiilor cu varsta mai mare de 5 ani, poate fi achizitionat de la LIBRIS.RO la un pret foarte bun. 

Jocul contine:

- 1 platforma de joc (montabila din 3 piese)
- 1 zar
- 4 pioni haiosi cu suporturi din plastic
- regulamentul jocului

Incerc sa gasesc caiete si manuale pentru engleza cat mai apropiate varstei lui Matei. Învățarea limbii engleze de la o vârstă mică conferă ușurința operării cu termeni și concepte noi. Am ales de data aceasta, Timtim-Timy invata limba engleza clasa pregatitoare de Miruna Popescu. Contine informatii de baza, iar copiii vor invata cuvinte si structuri gramaticale, cantece si versuri, vor putea, de asemenea sa alcatuiasca propozitii simple. Este un manual redactat în conformitate cu programa școlară, fiind structurat pe unități tematice. Noțiunile, precum formule de salut, familia, numere până la 10, anotimpurile sunt prezentate într-o formă grafică foarte atractivă, astfel că vocabularul în imagini inlesnește exersarea și memorarea textelor în limba engleză: My family, Autumn is here!, Fun in winter!, Hello, dear spring!Cele mai interesante aspecte mi se par cele de jocuri, se imbina foarte bine notiunile elementare cu partea distractiva.

Timtim-Timy invata limba engleza clasa pregatitoare face parte din Colectie FOARTE BINE!


Caietul de la Editura ERC PRESS  "Alfabetul Pentru Pitici" urmărește învățarea literelor mari și mici. Programa clasei pregătitoare nu este una foarte incărcată, nu există „presiunea” notelor sau a calificativelor, iar copiii se implică cu multă pasiune și interes în activităti educative. 
   
Cel mai simplu mod de învățare este cel prin joc. Ceea ce diferentiază jocul didactic de alte jocuri școlare este că, la jocul didactic predomină invătarea și nu distracția. De fapt, pus în situația de joc, copilul realizează o invătare, dar având impresia că se joacă. Jocul aparține copiilor, iar noi trebuie să cooperăm cu ei,luând parte atât cât timpul ne perimite la toate activitățile desfășurate. După ce am analizat foarte bine "Alfabetul Pentru Pitici", am încercat cu Matei să realizăm propria carte. Am decupat din reviste mai vechi litere, am lipit imagini cu animale, obiecte care începeau cu litera respectivă. Toate aceste cărți minunate le găsiți la LIBRIS.RO. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…