Treceți la conținutul principal

Activitati de 1 iunie 2018 pentru copii

1 iunie la HAPPY CINEMA Animații gratuite pentru copiii cu vârsta de până în 12 ani

HAPPYCINEMA® a pregătit copiilor cu vârsta de până în 12 ani o selecție de filme cu acces gratuit vineri, 1 iunie 2018. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cinematograful propune exercițiu de imaginație și de evadare din cotidian, preț de câteva ore. Părinții și copii sunt așteptați în rețeua HAPPYCINEMA® din București, Focșani și Buzău.

Programul este următorul:
RAȚĂ, RAȚĂ ȘI GÂSCAN 3D (animație, regia Christopher Jenkins)
În urma unui accident, Peng, un gâscan cu spirit de aventură, devine responsabil pentru doi pui rătăciți de rață (Chi și Chao). Întâlnirea neașteptată este prilej pentru erou de a începe o călătorie palpitantă, pe parcursul căreia va înțelege puterea iubirii necondiționate.
la Happy Cinema București de la 10:30, 12:45, 14:40
la Happy Cinema Focșani de la 15.40
la Happy Cinema Buzău de la 10.50

ALBINUȚA MAYA 2 3D (animație, regia Noel Cleary, Sergio Delfino, Alexs Stadermann)
Îndrăgitul personaj revine pe marile ecrane cu noi aventuri. Maya este o albinuţă tare generoasă, pentru care prietenia este foarte importantă, chiar şi atunci când este vorba despre alte specii de insecte. Dacă celelalte albinuţe sunt terifiate de interacţiunea cu oricine e diferit de ele, Maya se împrieteneşte cu uşurinţă cu Flip, un greier pasionat de cântatul la vioara, cu cărăbuşul Kurt şi Sting, un mic bărzăun.
la Happy Cinema București de la 10:50, 12:25, 16:35
la Happy Cinema Focșani de la 12.45
la Happy Cinema Buzău de la 12.40

PRINȚESA FURATĂ 2D (animație, regia Oleg Malamuzh) de la 10:10, 14:05Fermecătoarea prințesă Mila, de care se îndrăgostește trubadurul Ruslan, este răpită de un vrăjitor malefic care vrea să transforme dragostea dintre cei doi într-o poțiune magică. Ruslan va trebui să treacă peste toate obstacolele pentru a o aduce înapoi pe prințesă și pentru a dovedi că iubirea pură poate învinge magia.la Happy Cinema București de la 10:10, 14:05la Happy Cinema Focșani de la 10.40la Happy Cinema Buzău de la 14.00

AVENTURI FĂRĂ PERECHE 2D (animație, regia Galina Miklínová)
Creaturi pe care oamenii nu le pot vedea, responsabile pentru dispariția șosetelor pe care nu le mai găsim, viața Mâncătorilor de șosete este o aventură continuă. Ei sunt creaturi simpatice prinse într-o poveste cu gangsteri și răfuieli între două clanuri, unde prăpastia dintre generații și seturile diferite de valori dau contur poveștii. la Happy Cinema București de la 12:10
EARLY MAN 2D (animație, regia Nick Park)
La începuturile civilizaţiei, când Pământul este încă stăpânit de creaturi preistorice şi mamuţi lânoşi, Dug şi Hognob, tovarășul lui, se ridică împotriva lordului Nooth pentru a-şi salva căminul.
la Happy Cinema București de la 11:00, 13:10

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ (documentar, regia Tom Barton-Humphreys)
Narat de Victor Rebengiuc, documentarul urmărește transformările prin care trece fabuloasa viață naturală din zonele sălbatice ale României. Munți abrupți, păduri străvechi, ape nesfârșite, toate acestea găzduiesc o faună deosebită, desprinsă parcă din legendă. Este surprinsă evoluția naturii de-a lungul celor patru anotimpuri, iar imaginile sunt unice.
la Happy Cinema București de la 14:25, 18:05
 

De 1 iunie, la Grand Cinema & More, cei mici se bucura de surprize tot weekendul

La Grand Cinema & More, Ziua Internationala a Copilului se transforma intr-un intreg weekend de celebrare a veseliei. Activitati pentru intreaga familie si premii garantate ii asteapta in cinematograf pe cei mici, in perioada 1 - 3 iunie.

Un weekend prelungit inseamna mai multe planuri bifate si mai mult timp petrecut in familie. Iar pentru micii iubitori de film care vin la Grand Cinema & More in aceasta perioada inseamna si un premiu garantat, pe care il primesc pe loc. incepand cu Ziua Copilului, timp de trei zile, fiecare bilet pentru copiii sub 12 ani achizitionat este insotit de un card razuibil, care ascunde premii. Premiile constau in jocurile de familie Jenga, Speak Out si Bed Bugs, oferite de Hasbro, dulciuri, oferite de Alka sau Milka, bauturi racoritoare Pepsi si meniuri cu popcorn si suc. Weekendul aduce pe scena cinematografului si un nou spectacol special de teatru interactiv, gandit in intregime pentru cei mici. Petrecere cu peripetii urmareste povestea a cinci personaje fantastice, care pornesc neasteptat intr-o adevarata calatorie in jurul lumii. Instrumentele muzicale personificate - Pia, pianul, Vio, vioara - si mascotele - pinguinul Pam-Pam si ursul panda Bum-Bum - organizeaza o petrecere in balonul cu aer cald pentru prietenul lor, chitara Kito. insa propunerea de a-si vizita un prieten in Rusia ii poarta mai departe in toate colturile lumii, iar spectatorii ajung sa ii insoteasca pe actori la petreceri traditionale din India, China si de pe continentul African. Primele 150 de bilete cumparate la acest spectacol vin cu un super cadou garantat - o jucarioara My Little Pony sau Nerf-N Strike Elite Blaster Jolt.

Activitatile continua si in mall. Baneasa Shopping City si Dino Parc Rasnov invita toti copiii sa redescopere cei mai iubiti eroi ai unei lumi demult uitate – dinozaurii, cu secretele si povestile lor captivante. La primul etaj al Baneasa Shopping City si in zona Carrefour Feeria, vor fi expusi dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, oferind contextul unor ateliere educative si distractive, dar si unor concursuri cu premii pe masura pasiunii participantilor. 

Sunny City îți Oferă Primul Permis de Circulație pe Drumurile Publice!

Pe 1 și 2 Iunie Sunny City așteaptă copiii de 4-12 ani să învețe într-un mod jucăuș cum să se deplaseze corect și în siguranță pe drumurile publice. Fie că vor îmbrăca uniformele de polițiști sau vor deveni pietoni și bicicliști, copiii vor învăța de la Sunny, cel mai simpatic dragon, cum să recunoască semnificația semnelor de circulație.

Cu toții ne dorim ca cei mici să învețe să se descurce în trafic, fie că îi luam alături de noi la plimbare cu bicicleta prin oraș, fie că îi trimitem la școala din apropiere până unde au de traversat câteva străduțe. Vrem să știm că înțeleg și respectă regulile de circulație și nu se pun în pericol. Pentru că știm că în trafic nu este de joacă, dar cei mici învață prin joacă, ne întoarcem la Sunny City pentru încă o lecție utilă!
Sub îndrumarea personalului profesionist din Orașul lui Sunny, cei mici vor avea parte de o porție bună de distracție bine asezonată cu spirit civic și educație rutieră.
De data aceasta, la intrarea în Sunny City cei mici formează grupe de maxim 15 copii, își primesc uniformele de polițiști și au parte de o scurtă prezentare a echipamentelor din dotare: insignă, cătușe, baston! După un mic curs teoretic se trece la proba practică. Nu lipsesc mașinuțe electrice, trasee rutiere cu obstacole și semne de circulație. Totul culminează cu testarea finală, la care cei mici vor colora și decupa planșe tipizate pentru a aprofunda cunoștințele acumulate despre semnele de circulație învățate.
Evenimentul are loc în Sun Plaza la etajul 1, în perioada 1-2 iunie, în intervalul 16:00 – 20:00.
Participarea este complet gratuită iar înscrierile se fac la eveniment. Nu trebuie decât să vii!


1 Iunie De-a busilea prin Muzeul Satului – Concurs cu premii

 O nouă ediție a concursului de bebeluși cu premii “De-a bușilea prin Muzeu” are loc de Ziua Copilului la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. De 1 iunie copii de toate vârstele din București și din țară sunt așteptați la o serie de evenimente “sportive”, artistice și culturale.

După succesul primei ediții a concursului cu premii “De-a bușilea prin Muzeu”, realizat în parteneriat cu Photography Studio – Kids & Family, anul acesta așteptam să premiem din nou micii participanți de până la doi ani, în spațiul mirific de la Muzeul Satului. Frățiorii mai mari se vor putea delecta la Atelierele de Desen și Pictură cu mânuțe și picioare și la cel de Modelaj și, pe parcursul întregii zile, la Târgul de jucării, carte pentru copii și dulciuri de sezon. Totodată, va avea loc și expoziția fotografei Cristina Nichitus Roncea”Chipuri de copii în Țara Minunilor”. Atelierele, Târgul și Expoziția se vor desfășura de vineri, 1 iunie, până duminică, 3 iunie 2018.


Parada Micilor Biciclisti – Editia a IV-a 2018

De ziua lor, copiii de toate vârstele află totul despre mersul pe bicicletă la PARADA MICILOR BICICLIȘTI.
Vineri, 1 IUNIE 2018, începând cu ora 10, timp de 4 ore Bdul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii, va fi al biciclistilor mici sau mai mari.
Singuri sau în echipă cu adulții, vor participa la jocurile organizate pentru fiecare categorie de vârstă, indiferent de tipul de bicicleta folosit.
La ora 12:30 va avea loc PARADA pe biciclete, pe Bdul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii
Parada Micilor Bicicliști, singurul eveniment dedicat tinerilor pasionați de pedalat, este organizat de Asociația Adevăraţii VeloPrieteni România care își propune să atragă atenția societății că noua generație de bicicliști se pregătește să reducă poluarea care sufocă orașele României.
Pe lângă bucuria de a sărbători Ziua Copilului pe două roți, evenimentul are scopul de a-i familiariza pe cei mici și mari cu regulile de circulație pe care un biciclist trebuie să le respecte, cu mersul în pluton și mai ales cu manevrarea în siguranță a bicicletei printre obstacole.

Cea Mai Itsy Bitsy Zi Libera Nationala 2018

Itsy Bitsy a facut posibil ca ziua de 1 iunie sa fie Zi Libera Nationala, asa ca hai sa ne bucuram impreuna! Sarbatorim Ziua Copilului Impreuna cu Parintii, la cel mai mare eveniment de joaca parinti-copii din Bucuresti! Timp de 12 ore, Parcul Alexandru Ioan Cuza va gazdui un festival-maraton, in care aducem activitati pentru toata familia, jocuri si concursuri, distractie si o multime de surprize!


Festivalul Opera Copiilor 2018 la Opera Comică pentru Copii

Între 29 mai și 3 iunie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, îi așteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor la cea de-a patra ediție a Festivalului Opera Copiilor (FOC). Timp de șase zile, în curțile interioare și în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole, de activități și surprize pregătite special pentru ei cu ocazia Zilei Copilului, de la Aventura Park și expoziții cu pești și fluturi vii până la povești care vor fi citite de artiști, soliști și sportivi renumiți.

Între 1 și 3 iunie, Opera Comică pentru Copii a pregătit unele dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul propriu, dar și cea mai așteptată premieră a acestei stagiuni: musicalul „Sunetul Muzicii” în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Celebrul musical, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, va avea câte două reprezentații pe zi pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii, în zilele de 1, 2 și 3 iunie. Spectacolul are o durată de 150 de minute, cu o pauză, și este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani.
Aflat la a patra ediție, Festivalul Opera Copiilor sărbătorește ziua tuturor copiilor și aduce o mulțime de activități și surprize la sediul nostru, inclusiv în curțile exterioare și pe stadionul Rapid!


AIR SHOW 2018 – Clinceni este un eveniment organizat anual de către Aeroclubul României, cu ocazia serbarii zilei de 1 Iunie, dedicat copiilor, tinerilor și pasionaților din întreaga țară. Vă așteptăm în incinta Aerodromului Clinceni pentru a urmări un show incendiar cu avioane, elicoptere, piloți, parașutiști, cascadorii și multe alte surprize.
Intrarea este liberă atât pentru copii cât și pentru adulți.
Data: 2 iunie, Ora: 9:00 – 15:00

”Summer starter”, eveniment grandios de 1 iunie

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează ca în fiecare an, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, un eveniment pentru copii și părinți.
”Summer starter” va fi un eveniment de amploare ce va avea loc în trei locații din sector: Parcul Drumul Taberei, Parcul Crângași și Parcul Marin Preda.
Dimineața este rezervată celor mici care, între orele 11.00 – 14.00 se vor putea întâlni, în toate cele trei parcuri, cu cele mai îndrăgite personaje, vor dansa și se vor întrece în jocuri alături de animatori și de MC-ul evenimentului.
Distracția va continua în parcul Drumul Taberei, între orele 18.00 și 22.00, unde va avea loc un adevărat show de dans și muzică, momente interactive și acrobatice.
Intrarea este gratuită! Vă așteptăm la ”Summer starter”!
Programul evenimentului va fi următorul:
Orele 11.00 – 14.00 În parcurile Drumul Taberei, Crângași și Marin Preda veți găsi:
un MC și animatori costumați în personaje de poveste, care vor întreține atmosfera
mascote costumate în personaje de animație, pregătite de jocuri interactive, dansuri, facepainting și modelaj baloane.
–  personaje pe picioroange.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…