Treceți la conținutul principal

Cartile lunii iunie...Mobil math. Matematică pe roți de la Miniland reprezintă o metodă amuzantă și interactivă de a descoperi tainele matematicii. Jocul ajută la dezvoltarea abilităților matematice de baza, numărarea și reprezentarea numerelor, sortarea pe forme și pe culori, dar și a abilităților de coordonare ochi-mâna, a mișcărilor fine și a atenției. Se recomandată pentru copiii cu vârstă de 3 -6 ani.

Este un joc educativ cu activități matematice de sortare, asociere, recunoastrea formelor și culorilor, comparații, foarte util pentru uz individual sau pentru utilizarea în colectivități: creșe, grădinițe, activități after-school și locuri de joacă. Setul include: 12 carduri din plastic rezistent cu activități cu nivele crescânde de dificultate, 12 de mijloace de transport din plastic moale, o cutie cu mâner pentru a fi transportat și depozitat cu ușurință și un manual de instrucțiuni.
De ce am ales pentru Matei acest joc:
    -a învățat construirea mulţimilor;
    -a învățat să aranjeze piese în tablou;
   - a învățat să diferenţieze mărimile;
    -a învățat să aranjeze piesele în două cercuri;
   - a învățat perechile.
Jocurile logice constituie una dintre modalităţile de realizare a unui învăţămant activ care, acordând un loc dinamic intuiţiei, pune un accent deosebit pe acţiunea copilului asupra obiectelor.
Fascinația lui Matei despre dinozauri continuă. Cartea "Activități cu dinozauri" conține 15 tatuaje temporare, dar și activități cu puzzle, labirint și jocuri interactive cu răspunsuri la întrebări.

Dinozaurii au supraviețuit mai mult de 700.000 de ani după ce pământul a fost lovit de un meteorit masiv. Cei mai mari dinozauri prădători erau carnozaurii - cei mai mari carnivori cunoscuţi a fi trăit vreodată pe uscat. Dinozaurii ierbivori (Diplodocus, Brachiosaurus etc) aveau o tale impresionantă (până la 30 m lungime, 13 m înălțime și 100 de tone greutate). Majoritatea dinozaurilor erau ierbivori; deși cei mai cunoscuți dinozauri sunt Tyrannosaurus Rex și Giganotosaurus, numărul dinozaurilor prădători era foarte mic comparativ cu cei ierbivori.De asemenea, erau dotați cu adevărate sisteme de autoapărare: platoșe osoase imense, coarne ascuțite sau cozi terminate în adevărate arme osoase.

 RECOMANDAM SI O EDITIE MAI VECHE:


Carte de colorat în format 3D cu scurte descrieri ale dinozaurilor. Aceasta oferă celor mici posibilitatea de a colora şi de a recunoaste imagini 3D. Copilul invata sa coloreze fara a depasi conturul,  dar si diversele specii de dinozauri.  La Editura Girasol au aparut cateva carticele care prezinta o lume interesanta 3D.  Cartea mea 3D de colorat: Dinozauri contine o pereche de ochelari 3D! Toate aceste carti pot fi cumparate de la LIBRIS.RO.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa