Treceți la conținutul principal

Cartile lunii iunie...Mobil math. Matematică pe roți de la Miniland reprezintă o metodă amuzantă și interactivă de a descoperi tainele matematicii. Jocul ajută la dezvoltarea abilităților matematice de baza, numărarea și reprezentarea numerelor, sortarea pe forme și pe culori, dar și a abilităților de coordonare ochi-mâna, a mișcărilor fine și a atenției. Se recomandată pentru copiii cu vârstă de 3 -6 ani.

Este un joc educativ cu activități matematice de sortare, asociere, recunoastrea formelor și culorilor, comparații, foarte util pentru uz individual sau pentru utilizarea în colectivități: creșe, grădinițe, activități after-school și locuri de joacă. Setul include: 12 carduri din plastic rezistent cu activități cu nivele crescânde de dificultate, 12 de mijloace de transport din plastic moale, o cutie cu mâner pentru a fi transportat și depozitat cu ușurință și un manual de instrucțiuni.
De ce am ales pentru Matei acest joc:
    -a învățat construirea mulţimilor;
    -a învățat să aranjeze piese în tablou;
   - a învățat să diferenţieze mărimile;
    -a învățat să aranjeze piesele în două cercuri;
   - a învățat perechile.
Jocurile logice constituie una dintre modalităţile de realizare a unui învăţămant activ care, acordând un loc dinamic intuiţiei, pune un accent deosebit pe acţiunea copilului asupra obiectelor.
Fascinația lui Matei despre dinozauri continuă. Cartea "Activități cu dinozauri" conține 15 tatuaje temporare, dar și activități cu puzzle, labirint și jocuri interactive cu răspunsuri la întrebări.

Dinozaurii au supraviețuit mai mult de 700.000 de ani după ce pământul a fost lovit de un meteorit masiv. Cei mai mari dinozauri prădători erau carnozaurii - cei mai mari carnivori cunoscuţi a fi trăit vreodată pe uscat. Dinozaurii ierbivori (Diplodocus, Brachiosaurus etc) aveau o tale impresionantă (până la 30 m lungime, 13 m înălțime și 100 de tone greutate). Majoritatea dinozaurilor erau ierbivori; deși cei mai cunoscuți dinozauri sunt Tyrannosaurus Rex și Giganotosaurus, numărul dinozaurilor prădători era foarte mic comparativ cu cei ierbivori.De asemenea, erau dotați cu adevărate sisteme de autoapărare: platoșe osoase imense, coarne ascuțite sau cozi terminate în adevărate arme osoase.

 RECOMANDAM SI O EDITIE MAI VECHE:


Carte de colorat în format 3D cu scurte descrieri ale dinozaurilor. Aceasta oferă celor mici posibilitatea de a colora şi de a recunoaste imagini 3D. Copilul invata sa coloreze fara a depasi conturul,  dar si diversele specii de dinozauri.  La Editura Girasol au aparut cateva carticele care prezinta o lume interesanta 3D.  Cartea mea 3D de colorat: Dinozauri contine o pereche de ochelari 3D! Toate aceste carti pot fi cumparate de la LIBRIS.RO.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…