Treceți la conținutul principal

Cartile si jocurile lunii iulie

"Colecție: Larousse. Spune-mi..." nu ar trebui să lipsească din biblioteca miciului școlar. Un cadou inedit și educativ, ajută părintele să descopere alături de copil răspunsuri la întrebări și să folosească noile cunoștințele dobândite drept puncte de plecare pentru explorări viitoare. Ilustrațiile atractive și textul bogat în informații, dar ușor de înțeles, sunt motive în plus ca aceste enciclopedii să nu lipsească din bibliografia școlară.

Pasiunea lui Matei pentru dinozauri continuă. Așa că am achiziționat o enciclopedie ilustrată și bine documentată, incluzând răspunsurile la mai mult de 200 de curiozități despre dinozaurii. Sunt foarte multe răspunsuri: când au apărut, care dinozauri erau erbivori și care erau carnivori, ce dinozauri trăiau în diferite perioade ale istoriei, cine era T. rex, regele dinozaurilor și de ce au dispărut aceștia sunt doar câteva dintre curiozitățile la care vei află răspunsuri.

Aceste enciclopedii pentru copii s-au schimbat foarte mult astăzi. Desenele din interior sunt foarte prietenoase și pe înțelesul copiilor. Datele nu sunt atât de tehnice. De exemplu, capitolul "De unde vine numele de dinozaur"? În 1841 Richard Owen, PALEONTOLOG inventează cuvântul dinozaur, ce însemna șopârlă înspaimantatoare. Owen reconstituie primele schelete pentru a le prezenta la o expoziție în 1851. Țin minte și acum Larousse-urile mele cu scris mic, foile extrem de subțiri și finuțe, primul meu contact cu o adevărată enciclopedie tipărită, atlasele cu dinozauri, păsări, animale. Astăzi, lucrurile s-au schimbat avem larousse-uri specializate pe un anumit domeniu, cu o tehnică de print evoluată, hărți, desene prietenoase pe înțelesul copiilor. Recomand aceste Larousse-uri pe care le puteți achiziționa de la LIBRIS.RO.Colecţia de Cărţi de joc educative - ȘTIU ȘI CÂȘTIG de la Editura Gama sunt foarte utile pentru îmbunătățirea cunoștințelor de LIMBA ȘI LIERATURA ROMÂNĂ, CULTURĂ GENEREALA, MATEMATICĂ. Pachetul conține 50 de carduri cu întrebări și răspunsuri, destinate copiilor de 6-7 ani. Un joc distractiv și competitiv. Pachetul prezintă 3 modalități de joc, în funcție de numărul de jucători.

2-6 jucători: unul dintre jucători va fi arbitru, va pune întrebările, iar ceilalți vor răspunde. Toate răspunsurile corecte se notează de cel care pune întrebările pe o foaie de hârtie. Cel care a răspuns corect la mai multe întrebări este considerat câștigătorul jocului. La începutul jocului se alege un domeniu din care să fie puse întrebările. Câștigă cine a acumulat mai multe cărți de joc.

Cele 50 de cărţi din pachet sunt realizate din carton lucios, colţurile sunt rotunjite, iar tiparul este de calitate. Colecţia de cărţi de joc de la Editura Gama are şi alte titluri interesante:  Orase din Romania - Carti de joc educative, Limba engleza - Carti de joc educative etc. 


Colecţia de Cărţi de joc educative -Tari si capitale de la Editura Gama. Pachetul conţine 25 de perechi ţară-capitală, iar jocurile sunt propuse pe 3 grade de dificultate. Primele două sunt variantele clasice de Păcălici – realizează primul cele mai multe perechi, cele care folosesc informaţiile de pe cărţile de joc se numesc: Pescuieşte, Recunoaşte capitala, Ce culori are steagul, Pe ce continent se afla tara.

Cărţile de joc despre ţări includ o hartă politică a regiunii unde aceasta este situată, neapărat drapelul naţional, şi informaţii despre suprafaţa statului, populaţie, moneda folosită, precum şi limba/limbile vorbite de către locuitori. Sunt descrise: Marea Britanie, Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia, Franţa, Germania, Austria, Cehia, România, Bulgaria, Grecia, Israel, Egipt, Rusia, Ucraina, China, India, Canada, SUA, Mexic, Cuba, Brazilia şi Argentina. 

Cărţile despre capitale sunt ilustrate, conţin două imagini ale celor mai cunoscute obiective turistice din localitate, un paragraf descriptiv pentru fiecare imagine, precum şi informaţii privind suprafaţa metropolei şi numărul de locuitori. 

Dimensiunile sunt normale pentru cărţi de joc, din carton lucios şi suficient de rezistent, cu un tipar de calitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .