Treceți la conținutul principal

Cartile si jocurile lunii iulie

"Colecție: Larousse. Spune-mi..." nu ar trebui să lipsească din biblioteca miciului școlar. Un cadou inedit și educativ, ajută părintele să descopere alături de copil răspunsuri la întrebări și să folosească noile cunoștințele dobândite drept puncte de plecare pentru explorări viitoare. Ilustrațiile atractive și textul bogat în informații, dar ușor de înțeles, sunt motive în plus ca aceste enciclopedii să nu lipsească din bibliografia școlară.

Pasiunea lui Matei pentru dinozauri continuă. Așa că am achiziționat o enciclopedie ilustrată și bine documentată, incluzând răspunsurile la mai mult de 200 de curiozități despre dinozaurii. Sunt foarte multe răspunsuri: când au apărut, care dinozauri erau erbivori și care erau carnivori, ce dinozauri trăiau în diferite perioade ale istoriei, cine era T. rex, regele dinozaurilor și de ce au dispărut aceștia sunt doar câteva dintre curiozitățile la care vei află răspunsuri.

Aceste enciclopedii pentru copii s-au schimbat foarte mult astăzi. Desenele din interior sunt foarte prietenoase și pe înțelesul copiilor. Datele nu sunt atât de tehnice. De exemplu, capitolul "De unde vine numele de dinozaur"? În 1841 Richard Owen, PALEONTOLOG inventează cuvântul dinozaur, ce însemna șopârlă înspaimantatoare. Owen reconstituie primele schelete pentru a le prezenta la o expoziție în 1851. Țin minte și acum Larousse-urile mele cu scris mic, foile extrem de subțiri și finuțe, primul meu contact cu o adevărată enciclopedie tipărită, atlasele cu dinozauri, păsări, animale. Astăzi, lucrurile s-au schimbat avem larousse-uri specializate pe un anumit domeniu, cu o tehnică de print evoluată, hărți, desene prietenoase pe înțelesul copiilor. Recomand aceste Larousse-uri pe care le puteți achiziționa de la LIBRIS.RO.Colecţia de Cărţi de joc educative - ȘTIU ȘI CÂȘTIG de la Editura Gama sunt foarte utile pentru îmbunătățirea cunoștințelor de LIMBA ȘI LIERATURA ROMÂNĂ, CULTURĂ GENEREALA, MATEMATICĂ. Pachetul conține 50 de carduri cu întrebări și răspunsuri, destinate copiilor de 6-7 ani. Un joc distractiv și competitiv. Pachetul prezintă 3 modalități de joc, în funcție de numărul de jucători.

2-6 jucători: unul dintre jucători va fi arbitru, va pune întrebările, iar ceilalți vor răspunde. Toate răspunsurile corecte se notează de cel care pune întrebările pe o foaie de hârtie. Cel care a răspuns corect la mai multe întrebări este considerat câștigătorul jocului. La începutul jocului se alege un domeniu din care să fie puse întrebările. Câștigă cine a acumulat mai multe cărți de joc.

Cele 50 de cărţi din pachet sunt realizate din carton lucios, colţurile sunt rotunjite, iar tiparul este de calitate. Colecţia de cărţi de joc de la Editura Gama are şi alte titluri interesante:  Orase din Romania - Carti de joc educative, Limba engleza - Carti de joc educative etc. 


Colecţia de Cărţi de joc educative -Tari si capitale de la Editura Gama. Pachetul conţine 25 de perechi ţară-capitală, iar jocurile sunt propuse pe 3 grade de dificultate. Primele două sunt variantele clasice de Păcălici – realizează primul cele mai multe perechi, cele care folosesc informaţiile de pe cărţile de joc se numesc: Pescuieşte, Recunoaşte capitala, Ce culori are steagul, Pe ce continent se afla tara.

Cărţile de joc despre ţări includ o hartă politică a regiunii unde aceasta este situată, neapărat drapelul naţional, şi informaţii despre suprafaţa statului, populaţie, moneda folosită, precum şi limba/limbile vorbite de către locuitori. Sunt descrise: Marea Britanie, Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia, Franţa, Germania, Austria, Cehia, România, Bulgaria, Grecia, Israel, Egipt, Rusia, Ucraina, China, India, Canada, SUA, Mexic, Cuba, Brazilia şi Argentina. 

Cărţile despre capitale sunt ilustrate, conţin două imagini ale celor mai cunoscute obiective turistice din localitate, un paragraf descriptiv pentru fiecare imagine, precum şi informaţii privind suprafaţa metropolei şi numărul de locuitori. 

Dimensiunile sunt normale pentru cărţi de joc, din carton lucios şi suficient de rezistent, cu un tipar de calitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…