Treceți la conținutul principal

Jocurile lunii august

Puzzle-ul 260 - Race Bolide de la  firma Castorland conține 260 piese cu imaginea unei mașini de curse. Acest puzzle este un cadou inedit pentru băieții care sunt mari amatori de mașini de curse.La ce ne ajută aceste puzzle-uri: 

  • Îmbunătățirea coordonării mâinilor cu ochii: fiind în continuă creștere, copilul învață mai rapid să își coordoneze mișcările încercând să rezolve puzzle.
  • Se dezvoltă abilitățile motorii: copilul face mișcări mai ample și mai line, apucă piesele cu degetele și le pune în poziții exacte în puzzle.
  • La contact cu exteriorul și îl înțelege: copilul în primul 2 ani învață cu ajutorul simțurilor și este singurul mod prin care cei mici învață cum funcționează lucrurile iar un puzzle stimulează experiență senzorială.
  • Asimilează concepte noi: copilul învață lucruri noi: forme, dimensiuni.   
  • Stimulează memoria: învățatul prin repetiție stimulează memoria și învățatul. Este cea mai bună metodă prin care cei mici pot învață.  
  • Stabilirea obiectivelor: atunci când începi un puzzle, ideea este să îl finalizezi. Este un concept de educare a copiilor extraordinar de eficient.

Acestea ar fi avantajele jocurilor puzzle, învățați copiii cu ele căci sunt singurele capabile să dezvolte capacitatea lor de a asimila, de a învață lucruri noi la cele mai mici vârste. O mulțime de jocuri puzzle se găsesc pe Libris.ro la prețuri rezonabile.


Remi clasic

Vă mai amintiți de REMI! Am achiziționat pentru Matei acest joc de la D-Toys și este foarte încântat, îl ajută să-și dezvolte memoria și spiritul competitiv într-o manieră distractivă. Jocul conține: 4 table de joc, 106 piese de joc, regulament de joc.Cum se jaoaca:


Piesele de joc au patru culori și prezintă numere de la 1 la 13. Piesele conțin și doi Jolly, care sunt reprezentați de fete zâmbitoare. Piesele au corespondent în puncte, care vor fi adunate la sfârșitul fiecărei runde de joc. Numerele de la 2 la 9 echivalează cu 5 puncte, cele de la 10 la 13 cu 10 puncte, 1 este calculat la 25 de puncte la finalul rundei, iar în momentul etalării se consideră a avea 5 puncte în formația 1-2-3, 10 în formația 12-13-1, și tot 10 puncte în formație ce conține trei de 1. Jolly este echivalentul a 50 de puncte. Se distribuie câte două grămezi a câte 7 piese fiecăruia dintre jucători (se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători). Piesele se organizează în grămezi de câte 7 piese, iar cu piesa care va rămâne se numără grămezile până la numărul indicat pe piesă, se ia prima carte de pe grămada respectivă, se pune pe grămada următoare, care va fi prima grămadă distribuită jucătorilor. Astfel, primul jucător va avea un număr de 15 piese pe tablă și va fi primul care va da jos o carte. LIBRIS.RO ofera foarte multe jocuri și carti educative la preturi foarte bune.
Dimensiuni: 400 x 270 mm
Vârstă recomandată: +6 ani
Număr jucători: 2 - 4


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…