Treceți la conținutul principal

Cartile si jocurile lunii septembrie


Jurassic Adventures produs de D-Toys conține 6 figurine reptile. Matei nu și-a pierdut interesul pentru dinozaurii nici acum și încercam să găsim jocuri și figurine potrivite pentru varsta lui. Primul, Stegosaurus este un dinozaur care face parte din familia Stegosauridae ce a trăit în perioada Jurasic. Numele Stegosaurus înseamnă șopârlă cu acoperiș în limba greacă. Având în jur de 9 metri lungime și 4 metri înălțime, Stegosaurus este și unul dintre cei mai ușor de identificat dinozauri, avea două rânduri de plăci înalte și verticale situate pe spatele său, dar și a celor patru țepi de pe coadă folosiți foarte des în auto-apărare. De asemenea, el era un dinozaur foarte mare care cântărea extrem de mult, spinii de pe coadă îi puteau servi să dărâme copaci pentru a se hrăni.
 
Tyrannosaurus însemnând „șopârlă tirană, a trăit pe teritoriul Americii de Nord. Tyrannosaurus a fost unul dintre cele mai mari carnivore terestre din toate timpurile; cel mai mare specimen cunoscut este localizat la Muzeul Field de istorie naturală. Dimensiunea acestui specimen este de 12,3 metri lungime și 3,66 metri înălțime, s-a estimat că avea greutatea între 8 și 14 tone când încă mai trăia.
 
Parasaurolophus însemnând "șopârlă cu creastă", care trăia în ceea ce este acum America de Nord, cu aproximativ 76-73 milioane de ani în urmă. A fost un erbivor, avea o creastă mare și elaborată. De asemenea, creastă avea un rol esențial și în termoreglare. Parasaurolophus este unul dintre cei mai rari dinozauri cu „cioc de rațǎ”, are o lungime estimată la 9,5 metri. Craniul său este de aproximativ 1,6 metri, inclusiv creasta.
 
Pachycephalosaurus a fost un dinozaur, numele sau înseamnă „reptilă cu cap îngroșat” și era cel mai mare dintre dinozaurii cu capul tare. Era foarte mare, cu ochii de mărime unor mingi de tenis. Era erbivor și avea simțul mirosului foarte dezvoltat. Capul sau era bombat, cu o porțiune foarte ridicată și atingea o grosime de 25 de centimetri. În jurul craniului avea un fel de coroana de oase mici, unele ascuțite, altele rotunjite.
 
Velociraptor a fost un dinozaur theropod din perioada Cretacicului târziu. Coada sa lungă era întrebuințată la ținerea echilibrului corpului: capul, gâtul, membrele anterioare și trunchiul erau în fața membrelor posterioare, contrabalansate de coadă. Până acum doar două specii au fost descoperite  Velociraptor mongoliensis descoperit în Mongolia, iar al doilea este Velociraptor osmolskae, descoperit în 2008 în Mongolia, China. Că și celelalte dromaeosauride acesta avea câte o gheară în formă de cosor la fiecare picior cu ajutorul căreia își sfâșia pradă.
 
Pteranodon care avea dimensiunile mari, anvergură aripilor de 7-8 m și greutatea de 15 kg. Partea cea mai interesantă a acestei reptile zburătoare era capul foarte mare ce prezența o creastă osoasă de aproximativ 1,2 m, care avea un rol important de cârma, în stabilizarea poziției în timpul zborului, în schimbarea rapidă a direcției, când se dorea acest lucru. Această creastă era întotdeauna mai mare la masculi decât la femele, iar la exemplarele tinere era foarte puțîn dezvoltată. La femele creastă avea marginea mai subțire și mai rotunjită. De cele mai multe ori lungimea ciocului depășea doar cu puțin pe cea a podoabei capilare. Creastă de pe cap îndeplinea și funcția de contragreutate având în vedere botul foarte lung, ascuțit și greu al acestei specii.
Când am descoperit pentru prima dată acum câțiva ani aceast tip de carte mi s-a părut foarte interesantă pentru cei mai mici cititori. Între 3 și 8 luni, micuții noștri adoră carticelele din plastic sau alte materiale textile, plăcute la atingere. De mic, am încercat diverse metode și cu Matei al meu. Citim în cădiță! Animalele” apărută la Editura Girasol, este o carte realizată din material special, care poate fi luată în cadă sau în piscină. Paginile sunt moi și ușor de manevrat. Baia va deveni nu doar o activitate distractivă, ci și educativă, cei mici pot învață animalele. Imaginile la care se uite și materialele senzoriale plăcute la atingere le stârnesc emoții pe care micuțul tău ți le poate împărtăși prin zâmbete. 


Matei a început clasa pregătitoare și am achiziționat un abecedar pe care vreau să-l recomand copiilor cu vârste cuprinse între 5-7 ani, are 80 de pagini prinse în spirală, o tăbliță realizată din carton laminat, plus o carioca de tip dry erase, cu ajutorul cărora cei mici pot repetă, la nesfârșit, scrierea literelor. Structura ’’Primului meu Abecedar de jucat și exersat’’ este una foarte interesantă, la fiecare litera se pot face: exerciții de împărțire a cuvintelor în silabe, are un micuț text de citit, text urmat de exerciții simple, la obiect și explicite, apoi se finalizează prin exerciții de scriere. Și cel mai important lucru, se încurajează scrierea cu stiloul pe liniatură specială.
Toate aceste carti si jocuri le puteti achizitiona de pe LIBRIS.RO, in aceasta perioada sunt oferte foarte bune la cartile pentru copii.

 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sf. Augustin

Daca ma iubesti, nu plange!


Daca vei cunoaste misterul
Nemarginit al cerului
unde traiesc acum ,
cu orizonturi fara de sfarsit
cu lumina care cuprinde
si patrunde-orice lucru,
nu ai mai plange, daca ma iubesti!
De -acum sunt invaluit
de farmecul lui D-zeu
in nesfarsita lui frumusete.
Cele de odiniora
sunt atat de mici in comparatie
cu toate acestea!
Mi -a ramas dragostea ,
fata de tine,
o tandrete atat de mare
pe care tu nici nu ti-o poti imagina.
Traiesc o bucurie curata
In necazurile vietii
gandeste-te la acest lacas
unde vom fi impreuna intr-o zi,
dincolo de moarte,
saturati de apele izvorului nesecat
al bucuriei si al iubirii nesfarsite.
Nu plange,
daca ma iubesti cu adevarat!
Sf . Augustin In memoria unor suflete pierdute. Multumesc, Camelia pentru aceasta rugaciune! Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de
nicăieri şi merge spre nicăieri. Petre Ţuţea

Sa scriem si sa vorbim corect!

"Limba noastra-i o comoara"! Am auzit multe cuvinte care circula sub o forma incorecta atat pe bloguri, cat si in media! Se spune:
0bstetrică nu obstretică

ghips nu gips

jaratic nu jaratec
lacatusarie nu lacatuserie
delicatete nu delicateta
zilier nu ziler

frustrare nu frustare

placarda nu plancarda, pancarta

roseala nu rosala
cenusa nu cenuse
vaier nu vaer -Tânguire (prelungă), vaiet

marmoreean nu marmoreian

ridiche nu ridichie

camee nu cameie -Piatră dură (cu multe straturi divers colorate)
stras nu ştras

dividend nu divident

standard nu ştandard

alineat nu aliniat

plebiscit nu plebicist

remuneratie nu renumeratie

bacalaureat nu bacalauriat.

serviciu nu servici

genuflexiune nu genoflexiune

greşeală nu greşală

delincvent nu delicvent, delictvent

piuneză nu pioneză

streşini nu streaşini

Carti pentru sarbatorile de iarna

Dacă vă pregatiţi de sarbatori si sunteţi in căutarea unor cărţi si jocuri noi de Crăciun, o să aveţi cu siguranţă din ce sa alegeţi. Din aceasta luna o sa va prezint ce am ales eu pentru Matei. Rita-Gărgăriță - Caiet limbă și comunicare, apărut la Editura Aramis respectă foarte bine programă pentru grupă mare. Caietul este destinat preșcolarilor de 5-6 ani, scris de Alice Nichita, Mihaela Mitroi, Marcela Penes adaptat particularităților lor de vârstă, un sprijin real în demersul educativ, pregătitor pentru clasa 0.
Cu ilustrații sugestive, materialul prezintă îndrăgitele personaje, Rita-Gărgăriță și Greierașul Albastru, care îi invită pe copii să-și însușească într-un mod atractiv, cunoștințele referitoare la sunet, silabă, cuvânt, propoziție, povești, semne grafice, toate acestea fiind necesare dezvoltării vocabularului și a deprinderilor motrice necesare unei desfășurări eficiente a activităților la grupă.
Urmărește dezvoltarea exprimării orale, dezvoltarea capacității de a înțe…